ΑρχικήinetAmazon India - Flipkart: Zητούν άδεια να πωλούν και μη βασικά προϊόντα...

Amazon India – Flipkart: Zητούν άδεια να πωλούν και μη βασικά προϊόντα κατά το lockdown

H Amazon India και η Flipkart ζήτησαν από την κυβέρνηση της Ινδίας άδεια να πωλούν και μη βασικά προϊόντα κατά την διάρκεια του lockdown, τονίζοντας το γεγονός ότι οι άνθρωποι τα έχουν ανάγκη εν μέσω Κορωνοϊού. Οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου υποσχέθηκαν να παραδίδουν αυτά τα μη βασικά προϊόντα με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα του social distancing. Η πώληση μη βασικών αντικειμένων έχει απαγορευτεί σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου από τότε που ανακοινώθηκε το lockdown. Συγκεκριμένα, η Amazon India είπε σε σχετική δήλωσή της στο NDTV τα εξής: “Επιτρέψτε στο ηλεκτρονικό εμπόριο να παίξει το ρόλο του στην κοινή καταπολέμηση της πανδημίας”. Το ηλεκτρονικό εμπόριο προσφέρει τον ασφαλέστερο τρόπο για τους πωλητές / λιανοπωλητές να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα το social distancing. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τους πολίτες ασφαλείς και να παροτρύνουμε την κυβέρνηση να επιτρέψει στο ηλεκτρονικό εμπόριο να διαδραματίσει τον ρόλο του στην κοινή καταπολέμηση της πανδημίας, επιτρέποντας την προμήθεια όλων των αγαθών που χρειάζονται οι άνθρωποι κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου”. Η εταιρεία ανέφερε πως αν πωλούν όλα αυτά τα αγαθά θα βοηθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Η Flipkart σε σχετική δήλωσή της επεσήμανε πως το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του βάρους των συσσωρευμένων αποθεμάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να βοηθήσει στην παράδοση αυτών των προϊόντων στους καταναλωτές με ασφαλή τρόπο, ενώ ακολουθούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Προς το παρόν, επιτρέπεται η παράδοση μόνο βασικών αγαθών, όπως είναι το φαγητό, ο ιατρικός εξοπλισμός και τα φάρμακα. Υπήρξε επίσης μια συζήτηση σχετικά με την επέκταση της λίστας των βασικών αντικειμένων, ώστε να περιλαμβάνει και άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα κινητά τηλέφωνα, αλλά η κυβέρνηση δεν συμφώνησε σε αυτό και συνέχισε την απαγόρευση της διάθεσης όλων των μη απαραίτητων αντικειμένων. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ένωσης δήλωσε πως η πώληση από εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου θα εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο για βασικά προϊόντα. Παράλληλα, επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά όλα τα καταστήματα που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές, με εξαίρεση τα εμπορικά πολυκαταστήματα. Οι περισσότερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου έρχονται αντιμέτωπες με πολλές διαταραχές στις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα το lockdown, το οποίο θα είναι, καθώς λέγεται, σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS