ΑρχικήsecurityΝέο Μεξικό: Κρατούμενοι σε lockdown λόγω επίθεσης ransomware

Νέο Μεξικό: Κρατούμενοι σε lockdown λόγω επίθεσης ransomware

Μια επίθεση ransomware που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φυλακή στο Νέο Μεξικό, είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση στις τροφοδοσίες κάμερας ενώ κατέστησε άχρηστους και τους αυτόματους μηχανισμούς θυρών. Ως αποτέλεσμα, οι κρατούμενοι έχουν περιοριστεί στα κελιά τους, όσο οι τεχνικοί αγωνίζονταν να επαναφέρουν τα συστήματα στο διαδίκτυο.

επίθεση ransomware

Δείτε επίσης: FBI: Χάκερ στέλνουν ταχυδρομικά USB drives που εγκαθιστούν ransomware

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το Albuquerque Journal, η πρόσβαση των επισκεπτών στο Metropolitan Detention Centre ανεστάλη πλήρως, καθώς η φυλακή τέθηκε σε lockdown. Όλες οι υπηρεσίες Διαδικτύου στη φυλακή ήταν επίσης εκτός σύνδεσης, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην μπορεί να αναζητήσει αρχεία κρατουμένων.

Λόγω της έλλειψης κάλυψης από κάμερες, όλοι οι κρατούμενοι εντός της εγκατάστασης τέθηκαν σε περιορισμό από το πρωί της 5ης Ιανουαρίου. Επιπλέον, σύμφωνα με μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης που κατατέθηκε από την κομητεία, η βάση δεδομένων παρακολούθησης περιστατικών που περιείχε όλες τις αναφορές χρήση βίας και τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση δεν ήταν διαθέσιμη και πιστεύεται ότι έχει καταστραφεί από την επίθεση.

Δείτε ακόμα: FinalSite: Δεν κλάπηκαν σχολικά δεδομένα από την επίθεση ransomware

Κρατούμενοι

«Τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου 2022, οι μηχανισμοί αυτόματων θυρών στο MDC κατέστησαν άχρηστοι, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό έπρεπε να χρησιμοποιήσει κλειδιά για να ανοίξει χειροκίνητα τις πόρτες των εγκαταστάσεων», έγραψε ο Taylor Rahn, δικηγόρος της κομητείας, σε μια ανακοίνωση δικαστηρίου σχετικά με η απαγόρευση κυκλοφορίας. «Μία από τις πιο ανησυχητικές επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης είναι ότι το MDC δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις κάμερες των εγκαταστάσεων. Από το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου, δεν υπήρχε πρόσβαση σε κάμερες εντός των εγκαταστάσεων».

Δείτε επίσης: Νέα κυβερνοεπίθεση στην T-Mobile διαρρέει πληροφορίες και SIM

Το κέντρο κράτησης ήταν μόνο ένα από τις δεκάδες εγκαταστάσεις που επλήγησαν από μία μεγαλύτερη επίθεση ransomware, που έπληξε την κομητεία Bernalillo, την πολυπληθέστερη κομητεία στο Νέο Μεξικό, στις 5 Ιανουαρίου. Οι υπάλληλοι της κομητείας δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων τοπικής αυτοδιοίκησης και όλα τα δημόσια γραφεία έκλεισαν προσωρινά. Ένα δελτίο τύπου στις 10 Ιανουαρίου σημείωσε ότι τα κεντρικά γραφεία της κομητείας ήταν ακόμη εν μέρει ξανά ανοιχτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS