ΑρχικήsecurityGoogle: Μπλοκάρει spam επεκτάσεις στο Chrome Web Store

Google: Μπλοκάρει spam επεκτάσεις στο Chrome Web Store

Google  Chrome Web Store

Η Google έκανε κάποιες ενημερώσεις στην πολιτική της σχετικά με το spam στο Chrome Web Store για να μπλοκάρει τις spam επεκτάσεις. Στόχος είναι να μπορούν οι χρήστες να αποφύγουν δυνητικά κακόβουλες επεκτάσεις, όταν ψάχνουν τα περίπου 200.000 πρόσθετα, που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα.

Οι Chrome επεκτάσεις που παρέχουν παρόμοιες λειτουργίες με άλλες που έχουν ήδη δημοσιευτεί στο κατάστημα, επεκτάσεις με παραπλανητικές πληροφορίες, επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται μόνο για την εκκίνηση εφαρμογών και webpages και επεκτάσεις που στέλνουν ειδοποιήσεις για κακόβουλους ή ανούσιους σκοπούς θα καταργούνται ή θα μπλοκάρονται από τις 27 Αυγούστου 2020.

Η Google λέει ότι “η πλατφόρμα επεκτάσεων έχει προσελκύσει επίσης spammers και απατεώνες που εισάγουν χαμηλής ποιότητας και παραπλανητικές επεκτάσεις σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να τις εγκαταστήσουν”.

“Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η «διαδρομή» ενός χρήστη κατά την αναζήτηση μιας επέκτασης στο Chrome Web Store είναι «καθαρή» και ότι δεν τον μπερδεύει με copycats, παραπλανητικές λειτουργίες ή ψεύτικες κριτικές και αξιολογήσεις“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Επίσης, η Google απαγορεύει στους προγραμματιστές να προσπαθήσουν να «παραποιήσουν» τη θέση των επεκτάσεών τους στο Chrome Web Store, βελτιώνοντας τις αξιολογήσεις τους, αυξάνοντας πλασματικά τον αριθμό των λήψεων ή δημοσιεύοντας ψεύτικες κριτικές. Κάτι τέτοιο θα έβγαζε τις επεκτάσεις τους εκτός Chrome Web Store.

spam επεκτάσεις

Ακολουθεί η λίστα με τις νέες ενημερώσεις στη spam πολιτική, που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ποιότητα των επεκτάσεων Chrome:

• Οι προγραμματιστές ή οι συνεργάτες τους δεν πρέπει να δημοσιεύουν στο Chrome Web Store πολλές επεκτάσεις που παρέχουν τις ίδιες εμπειρίες ή λειτουργίες.

• Οι επεκτάσεις δεν πρέπει να έχουν παραπλανητικά, κακώς μορφοποιημένα, άσχετα, υπερβολικά, ακατάλληλα ή χωρίς επαρκή περιγραφή metadata. Σε αυτά, περιλαμβάνονται η περιγραφή της επέκτασης, το όνομα του προγραμματιστή, ο τίτλος, το εικονίδιο, τα screenshots, οι προωθητικές εικόνες κλπ. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να παρέχουν μια σαφή και καλογραμμένη περιγραφή. Δεν επιτρέπονται, επίσης, οι μη αναγνωρισμένες ή ανώνυμες μαρτυρίες χρηστών στην περιγραφή της εφαρμογής.

• Οι προγραμματιστές δεν πρέπει να προσπαθούν να βελτιώσουν τη θέση των επεκτάσεων τους στο Chrome Web Store. Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτό περιλαμβάνει τη διόγκωση βαθμολογιών, τη βελτίωση αξιολογήσεων και κριτικών, τη φαινομενική αύξηση των λήψεων κλπ με παράνομα μέσα.

• Δεν επιτρέπονται επεκτάσεις που έχουν σαν μοναδικό σκοπό την εγκατάσταση ή εκκίνηση άλλης εφαρμογής, θέματος, σελίδας ή επέκτασης.

• Δεν επιτρέπονται επεκτάσεις που κάνουν κατάχρηση ή σχετίζονται με κατάχρηση ειδοποιήσεων, μέσω αποστολής spam μηνυμάτων, διαφημίσεων, phishing ή ανεπιθύμητων μηνυμάτων που βλάπτουν την εμπειρία περιήγησης του χρήστη. Δεν επιτρέπονται, επίσης, οι επεκτάσεις που στέλνουν μηνύματα για λογαριασμό του χρήστη χωρίς να δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα επιβεβαίωσης του περιεχομένου και των παραληπτών.

Η νέα πολιτική για το spam περιεχόμενο στο Chrome Web Store βρίσκεται στο Google’s Developer Program Policies.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόζονται στις επεκτάσεις Chrome διατίθενται στη σελίδα Spam policy FAQ.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS