ΑρχικήbusinessHuawei HiSilicon: Ξεπέρασε για πρώτη φορά την Qualcomm στην Κίνα

Huawei HiSilicon: Ξεπέρασε για πρώτη φορά την Qualcomm στην Κίνα

Qualcomm  Huawei

Η εταιρεία σχεδίασης ημιαγωγών της Huawei, HiSilicon, ξεπέρασε την Qualcomm και έγινε για πρώτη φορά ο «νούμερο ένα» προμηθευτής chip στην Κίνα, καθώς ο COVID-19 έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά smartphone της χώρας και έχει πλήξει την αμερικανική εταιρεία.

Η εταιρεία της Huawei, γνωστή ως HiSilicon, κυκλοφόρησε 22,21 εκατομμύρια επεξεργαστές smartphone το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση της CINNO Research. Η HiSilicon της Huawei κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στο 43,9%, από 24,3% που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η CINNO Research, η οποία παρακολουθεί την αγορά ημιαγωγών της Κίνας, δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία για την Qualcomm ή άλλους πωλητές, αλλά δήλωσε ότι το μερίδιο αγοράς της αμερικανικής εταιρείας μειώθηκε στο 32,8%, ενώ την περασμένη χρονιά ήταν στο 48,1%.

Η HiSilicon σχεδιάζει chips με την επωνυμία Kirin που ενσωματώνονται στα smartphone της Huawei. Οι ημιαγωγοί κατασκευάζονται από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Κίνα  HiSilicon

Η ανάπτυξη της HiSilicon στην Κίνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Huawei επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην εγχώρια αγορά της από τότε που μπήκε στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ το περασμένο έτος. Λόγω αυτής της κατάστασης, η Huawei δεν μπορεί να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες και να έχει πρόσβαση στην αμερικανική τεχνολογία (π.χ. λειτουργικό σύστημα Android της Google). Αυτός ο αποκλεισμός μπορεί να μην ήταν σημαντικός για την Κίνα, γιατί εκεί οι υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, είναι ήδη απαγορευμένες. Επηρέασε, όμως, σημαντικά τους πελάτες της Huawei από άλλες χώρες, που βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες.

Το μερίδιο της Huawei στην αγορά smartphone αυξήθηκε. Το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint Research. Η Huawei προσπαθεί, επίσης, να μειώσει την εξάρτησή της από τα αμερικανικά εξαρτήματα και τα smartphone chips είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Η ανάπτυξη της εταιρείας στην Κίνα έχει αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά επεξεργαστών smartphone. Ωστόσο, η ανάπτυξη της κινεζικής εταιρείας έχει επιβαρύνει άλλους εγχώριους ανταγωνιστές, οι οποίοι είναι μερικοί από τους βασικούς πελάτες της Qualcomm.

Τον Αύγουστο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Steve Mollenkopf, είχε δηλώσει ότι η εστίαση της Huawei στην αγορά της Κίνας βλάπτει τελικά την αμερικανική εταιρεία.

Η Qualcomm πουλά chips σε εγχώριους αντιπάλους της Huawei, όπως η Xiaomi και η Oppo. Και οι δύο εταιρείες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται το 2019.

Φυσικά, η συνολική smartphone αγορά αποδυναμώθηκε περαιτέρω μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού στις περισσότερες περιοχές. Στην Κίνα, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων μειώθηκαν αισθητά τους τελευταίους μήνες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS