Πέμπτη, 28 Μαΐου, 22:53
Αρχική inet Η φράση "Hey Cortana" προσωρινά εκτός λειτουργίας στα Windows 10

Η φράση “Hey Cortana” προσωρινά εκτός λειτουργίας στα Windows 10

Cortana

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να τροποποιήσει την φράση “Hey Cortana” που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού της, στην επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10.

Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε το HTNovo, το να προφέρει κάποιος τη φράση “Hey Cortana”, δεν ενεργοποιεί πλέον τον ψηφιακό βοηθό.

Αντιθέτως, η Cortana εμφανίζει ένα μήνυμα, που ενημερώνει το χρήστη ότι  λέξη ενεργοποίησης δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και θα επανέλθει σε μελλοντικές ενημερώσεις. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, η Microsoft έχει καταργήσει προς το παρόν τη ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να αφυπνίσουν τον ψηφιακό βοηθό με μία φράση.

Η αλλαγή παρατηρήθηκε στην έκδοση beta της εφαρμογής Cortana 2.2004.22762.0, που εκτελείται στην τελευταία έκδοση των Windows 10 2004, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο Release Preview Ring.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κάποιο σφάλμα, αλλά μέρος των αλλαγών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η εταιρεία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Cortana δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στο ελάχιστο την επιτυχία άλλων ψηφιακών βοηθών όπως η Alexa και ο Google Assistant. Ήδη στα Windows 10 1903, η Cortana αποσυνδέθηκε από το Windows Search στη γραμμή εργασιών.

Κι ενώ φαινόταν ότι η εταιρεία είχε αποφασίσει να αποσύρει τον ψηφιακό βοηθό της, τελικά προσπαθεί να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Microsoft επανασχεδίασε την εφαρμογή Cortana beta και πρόσθεσε μια διεπαφή χρήστη που βασίζεται στη συνομιλία.

Μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις, η νέα εφαρμογή Cortana μπορεί να μετακινηθεί όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Windows 10 και όχι να είναι προσκολλημένη στη γραμμή εργασιών.

Οπότε είναι πολύ πιθανό η Microsoft να δοκιμάζει κάποια βελτιωμένη ρύθμιση για τις φράσεις αφύπνισης για την Cortana. Πιθανώς, επιδιώκει να βελτιστοποιήσει τη ρύθμιση, ώστε να λειτουργεί άψογα με τη νέα διεπαφή που βασίζεται στη συνομιλία. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, η εταιρεία να σκέφτεται να καταργήσει εντελώς αυτή την λειτουργία, κάτι που βέβαια ίσως να μην αποτελέι μία τόσο σοφή κίνηση από τη μεριά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...