ΑρχικήinetΗ φράση "Hey Cortana" προσωρινά εκτός λειτουργίας στα Windows 10

Η φράση “Hey Cortana” προσωρινά εκτός λειτουργίας στα Windows 10

Cortana

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να τροποποιήσει την φράση “Hey Cortana” που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού της, στην επερχόμενη ενημέρωση των Windows 10.

Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε το HTNovo, το να προφέρει κάποιος τη φράση “Hey Cortana”, δεν ενεργοποιεί πλέον τον ψηφιακό βοηθό.

Αντιθέτως, η Cortana εμφανίζει ένα μήνυμα, που ενημερώνει το χρήστη ότι  λέξη ενεργοποίησης δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και θα επανέλθει σε μελλοντικές ενημερώσεις. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, η Microsoft έχει καταργήσει προς το παρόν τη ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να αφυπνίσουν τον ψηφιακό βοηθό με μία φράση.

Η αλλαγή παρατηρήθηκε στην έκδοση beta της εφαρμογής Cortana 2.2004.22762.0, που εκτελείται στην τελευταία έκδοση των Windows 10 2004, η οποία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο Release Preview Ring.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κάποιο σφάλμα, αλλά μέρος των αλλαγών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η εταιρεία.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Cortana δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στο ελάχιστο την επιτυχία άλλων ψηφιακών βοηθών όπως η Alexa και ο Google Assistant. Ήδη στα Windows 10 1903, η Cortana αποσυνδέθηκε από το Windows Search στη γραμμή εργασιών.

Κι ενώ φαινόταν ότι η εταιρεία είχε αποφασίσει να αποσύρει τον ψηφιακό βοηθό της, τελικά προσπαθεί να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία. Στα τέλη του περασμένου έτους, η Microsoft επανασχεδίασε την εφαρμογή Cortana beta και πρόσθεσε μια διεπαφή χρήστη που βασίζεται στη συνομιλία.

Μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις, η νέα εφαρμογή Cortana μπορεί να μετακινηθεί όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή Windows 10 και όχι να είναι προσκολλημένη στη γραμμή εργασιών.

Οπότε είναι πολύ πιθανό η Microsoft να δοκιμάζει κάποια βελτιωμένη ρύθμιση για τις φράσεις αφύπνισης για την Cortana. Πιθανώς, επιδιώκει να βελτιστοποιήσει τη ρύθμιση, ώστε να λειτουργεί άψογα με τη νέα διεπαφή που βασίζεται στη συνομιλία. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, η εταιρεία να σκέφτεται να καταργήσει εντελώς αυτή την λειτουργία, κάτι που βέβαια ίσως να μην αποτελέι μία τόσο σοφή κίνηση από τη μεριά της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS