ΑρχικήinetΟι επενδυτές της Zynga μπορεί να μηνύσουν τον δημιουργό του Farmville

Οι επενδυτές της Zynga μπορεί να μηνύσουν τον δημιουργό του Farmville

Αγωγή για την Zynga, όπου περιουσίες έχουν βυθιστεί από την Αρχική Δημόσια Προσφορά του 2011.

Zynga lawsuit

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας δικαστής αποφάνθηκε ότι η Ζynga θα αντιμετωπίσει μια αναθεωρημένη μήνυση που βασίζεται σε ισχυρισμούς ότι εξαπάτησε επενδυτές, προσφέροντας ειδήσεις με υπερβολικό ζήλο σχετικά με το μέλλον της εταιρείας κατά τη διάρκεια της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς – Initial Public Offering (IPO). Οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η Zynga ήξερε ότι μια επερχόμενη αλλαγή πλατφόρμας στο Facebook θα μειώσει την ικανότητα της εταιρείας σε έσοδα, αλλά τα στελέχη απέκρυψαν την πληροφορία. Μετά από το επιτυχημένο IPO, η καταγγελία αναφέρει ότι τα στελέχη πούλησαν τις μετοχές τους πριν η τιμή της μετοχής καταρρεύσει.

Οι επενδυτές κατέθεσαν αγωγή τον Ιούλιο του 2012, λίγο αφότου οι μετοχές της Zynga υποχώρησαν στα $ 3 ανά μετοχή από την μέγιστη τιμή των 15,91 δολαρίων ανά μετοχή. Ο Επαρχιακός Δικαστής των ΗΠΑ, Jeffrey White, απέρριψε μια παλαιότερη έκδοση της αγωγής πριν από ένα χρόνο, αλλά έκρινε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια αναθεωρημένη καταγγελία από τους ίδιους τους επενδυτές.

Παρά το γεγονός ότι η Ζynga αρνείται τους ισχυρισμούς των επενδυτών, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι έχουν τουλάχιστον έξι εμπιστευτικούς μάρτυρες οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε καθημερινές εκθέσεις για εγγραφές πριν το IPO. Αυτοί οι μάρτυρες αναφέρουν ότι η εταιρεία ήταν σε παρακμή πριν από το IPO.

“Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία μπορεί να έχει αναφέρει μεγάλες κρατήσεις μετά το γεγονός,” έγραψε ο Δικαστής White, “Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι οι κρατήσεις μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της περιόδου του Initial Public Offering και οι κατηγορούμενοι συνέχισαν να μεταφέρουν στο κοινό ότι οι εγγραφές ήταν ισχυρές”.

Το 2012, η ​​Zynga έχασε τελικά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, εκατομμύρια των μηνιαίων μέσων χρηστών.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε την Παρασκευή στα $ 2,77.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS