ΑρχικήsecurityHacker έκλεψε 336 BTC από την εταιρεία cryptocurrency Cashaa

Hacker έκλεψε 336 BTC από την εταιρεία cryptocurrency Cashaa

Η Βρετανική εταιρεία cryptocurrency Cashaa ανέφερε ότι hackers πήραν περισσότερα από 336 Bitcoin από την εταιρεία. Η εταιρεία έχει σταματήσει όλες τις συναλλαγές που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, ωστόσο, οι λεγόμενοι χρήστες “prima facie” δεν επηρεάζονται από αυτό το hack.

Σε μια συνέντευξη που κυκλοφόρησε από την Cointelegraph, ο Kumar Gaurav, Διευθύνων Σύμβουλος της Cashaa είπε ότι ένα από τα πορτοφόλια τους είχε παραβιαστεί και περισσότερα από 336 Bitcoin στάλθηκαν στον hacker. Υποψιάζεται επίσης ότι ο hacker προέρχεται από το ανατολικό Δελχί της Ινδίας. Η εταιρεία υπέβαλε έκθεση περιστατικού εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στο γραφείο εγκλήματος του Δελχί με αριθμό αναγνώρισης 20807200031555 στην κατηγορία εγκλημάτων cryptocurrency.

Cashaa cryptocurrency Hacker

Η Cashaa υποψιάζεται ότι έχει εγκατασταθεί malware στον υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση μεταφορών ανταλλαγής, όπως οι αναλήψεις των χρηστών. Το malware ειδοποίησε τον hacker όταν ένας υπάλληλος συνδέθηκε στον λογαριασμό στις 1:23 μ.μ. στις 10 Ιουλίου και έκανε δύο μεταφορές από το πορτοφόλι. Η Cashaa χρησιμοποιούσε ένα πορτοφόλι Blockchain.com για να αποθηκεύσει και να στείλει BTC. Ο Kumar δήλωσε:

“Εξακολουθούμε να διερευνούμε τη ζημία που προκλήθηκε από το περιστατικό και να αναστείλουμε όλες τις αναλήψεις για 24 ώρες. Ζητήσαμε τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να αποφασίσουμε αν η εταιρεία θα αναλάβει όλες τις απώλειες.”

Ωστόσο, το κύριο μέλημα της Cashaa είναι να μην επιτραπεί στους hackers η πώληση των bitcoin σε exchanges. Σε ένα tweet, η εταιρεία παρείχε επίσης τη διεύθυνση bitcoin (14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek) του hacker για την παρακολούθηση της κίνησης των κλεμμένων χρημάτων. Βλέποντας το μοτίβο των συναλλαγών από την αναφερόμενη διεύθυνση, υπάρχει κάποια πιθανότητα να χρησιμοποιείται λογισμικό coin mixture για τη μεταφορά των χρημάτων και τη μείωση της ιχνηλασιμότητας.

Ο Kumar κατηγόρησε την αύξηση των περιστατικών hacking στα exchanges που υποστηρίζουν αυτές τις συναλλαγές όπου αυτοί οι hackers μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα. Συνέχισε λέγοντας:

”Όλοι όσοι εργάζονται στον κλάδο της κρυπτογράφησης πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να φέρουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που έχει σήμερα ένας μέσος άνθρωπος όταν χειρίζεται έναν τραπεζικό λογαριασμό. Οι hackers την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να χακάρουν διευθύνσεις κρυπτογράφησης και να μεταφέρουν τα χρήματα μέσω exchanges που διευκολύνουν αυτού του είδους το ξέπλυμα μέσω των συστημάτων τους. Exchanges όπως αυτά πρέπει να κλείσουν και οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να κατηγορηθούν για διευκόλυνση των εγκλημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.”

Ερευνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της αστυνομίας του Δελχί, εργάζονται ήδη στην υπόθεση. Επίσης όλα τα crypto exchanges έχουν ενημερωθεί σχετικά με την διεύθυνση του hacker για να αποκλείσουν οποιοδήποτε Bitcoin προέρχεται από αυτή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS