ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Νέα ομάδα διερευνά οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο!

ΗΠΑ: Νέα ομάδα διερευνά οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο!

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ενώνει τις δυνάμεις των υπηρεσιών που ασχολούνται με ηλετρονικά και οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, σε μία ομάδα που θα διερευνά οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, όπως είναι, για παράδειγμα, οι απάτες BEC, καθώς και οι ransomware επιθέσεις. Η ομάδα που θα αποτελείται από αυτές τις υπηρεσίες, θα συνδυάζει πράκτορες και πόρους από τις υπάρχουσες ειδικές ομάδες για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα και τις ειδικές ομάδες χρηματοοικονομικών εγκλημάτων.


Ο Michael D’Ambrosio, assistant director της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία του COVID-19, οι ΗΠΑ έχουν παρατηρήσει σημαντική αύξηση στα εγκλήματα και τις απάτες που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο. Η “Secret Service Cyber Fraud” είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτών των κακόβουλων δραστηριοτήτων καθώς και της αυξανόμενης απειλής που προέρχεται από το οικονομικό έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

ΗΠΑ-ομάδα για οικονομικά εγκλήμτα στον κυβερνοχώρο


Ο D’Ambrosio επεσήμανε ότι τα μέλη αυτής της ομάδας είναι πράκτορες και αναλυτές, οι οποίοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι πάνω στις τελευταίες αναλυτικές τεχνικές, ενώ ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένοι με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Πρόσθεσε, ακόμη, πως δεδομένου ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωπες με ολοένα αυξανόμενα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με την πανδημία του COVID-19, στόχος της ομάδας είναι να λογοδοτήσουν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτήν την κρίσιμη περίοδο για το δικό τους παράνομο κέρδος. Η δημιουργία αυτής της ομάδας που θα διερευνήσει και θα προσπαθήσει να εξαλείψει τις απάτες στον κυβερνοχώρο, έρχεται σε μια περίοδο που ορισμένοι νομοθέτες στην Ουάσινγκτον υποστηρίζουν μία νομοθεσία που θα μετακινήσει τη Μυστική Υπηρεσία από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στην αρχική της θέση, στο Υπουργείο Οικονομικών, για να βοηθήσει στην καλύτερη διερεύνηση που σχετίζεται με τα οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.


Ο Tom Kellermann, επικεφαλής της στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια στη VMware, ο οποίος υπηρέτησε και ως σύμβουλος κυβερνοασφάλειας στο πλευρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει την ιδέα της εμπλοκής της μυστικής υπηρεσίας στην έρευνα των κυβερνοεγκλημάτων που έχουν οικονομικά κίνητρα, καθώς και την επιστροφή της υπηρεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Υποστήριξε αυτή του την άποψη τονίζοντας πως μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών, η Μυστική Υπηρεσία θα έχει το πλεονέκτημα και την εξουσία που χρειάζεται για την προστασία του χρηματοπιστωτικού τομέα από τέτοια κυβερνοεγκλήματα.

εγκλήματα στον κυβερνοχώρο

Τον Ιούνιο, ο Kellermann και άλλοι ειδικοί πάνω στον τομέα της κυβερνοασφάλειας κατέθεσαν ενώπιον μιας επιτροπής στην Βουλή των Αντιπροσώπων, για την αυξανόμενη απειλή που υφίσταται για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ από μια νέα σειρά κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιούν χάκερς εκμεταλλευόμενοι τον COVID-19. Μέσα στις απειλές δεν περιλαμβάνονται μόνο ransomware επιθέσεις και BEC απάτες, αλλά και η κρυπτογράφηση καθώς και η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.


Από τον Μάιο, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνά μια απάτη ευρείας κλίμακας που περιλαμβάνει κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων σε ομοσπονδιακά ταμεία ανεργίας, τα οποία προορίζονταν για Αμερικανούς πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους κατά την υγειονομική κρίση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι απατεώνες χρησιμοποίησαν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης που εκλάπησαν κατά τη διάρκεια διαφόρων παραβιάσεων δεδομένων, έχοντας ως στόχο να κλέψουν τις ταυτότητες των θυμάτων.

ομάδα

Ο Tim Wade, τεχνικός διευθυντής της ομάδας CTO στην εταιρεία ασφαλείας “Vectra”, ανέφερε ότι η αύξηση των οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο δείχνει πως ο φυσικός και ψηφιακός κόσμος έχουν συγχωνευθεί και ότι υπηρεσίες, όπως η Μυστική Υπηρεσία, θα πρέπει να ανταποκριθούν στις υφιστάμενες αλλά και στις αναδυόμενες απειλές με νέες ιδέες.


Σύμφωνα με τη νέα δομή, η Μυστική Υπηρεσία έχει τώρα 42 “Cyber Fraud Task Force” τοποθεσίες στις ΗΠΑ, καθώς και δύο διεθνείς τοποθεσίες στο Λονδίνο και τη Ρώμη. Μέσα στα επόμενα χρόνια, σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την ειδική ομάδα ώστε να περιλαμβάνει 160 γραφεία τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS