ΑρχικήsecurityΝομοθεσία για την online προστασία των παιδιών κρίνεται αναποτελεσματική

Νομοθεσία για την online προστασία των παιδιών κρίνεται αναποτελεσματική

Ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών, αντιτίθενται σε μία νέα νομοθεσία σχετικά με την καταπολέμηση της διαδικτυακής εκμετάλλευσης των παιδιών, καθώς όπως υποστηρίζουν, το μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων για την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του λόγου.

νομοθεσία

Η επιτροπή δικαστικών αποφάσισε να εγκρίνει μια αναθεωρημένη έκδοση του νόμου Earn It, η οποία θα εξαλείφει την «προστασία γενικής ευθύνης» για διαδικτυακές πλατφόρμες που δεν παρέχουν προστασία από υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ωστόσο αυτή η νομοθεσία, παραβιάζει την ασπίδα ευθύνης για τις υπηρεσίες Διαδικτύου, όπως αυτή παρουσιάζεται βάσει του νόμου Section 230.

Αυτοί που υποστηρίζουν την εν λόγω νομοθεσία, λένε ότι θα δώσει κίνητρα για την καλύτερη αντιμετώπιση της online εκμετάλλευσης και κακοποίησης των παιδιών. Ωστόσο οι επικριτές της, υποστηρίζουν ότι μπορεί να περιορίσει την ελευθερία του λόγου και να δημιουργήσει πολλές διαφωνίες μεταξύ των διαδικτυακών εταιρειών.

“Προς όλες τις ομάδες θυμάτων και τις αρχές επιβολής του νόμου που παροτρύνουν το Κογκρέσο να κάνει κάτι για τη μάστιγα του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και την εκμετάλλευση παιδιών στο Διαδίκτυο, η επιτροπή σας άκουσε και ενήργησε αποφασιστικά”, δήλωσε ο γερουσιαστής Lindsey Graham, πρόεδρος της επιτροπής.

Η επιτροπή προέβη σε μια αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής, λαμβάνοντας υπόψη μια προηγούμενη πρόταση, που θα απαιτούσε από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να επιτρέπουν την πρόσβαση των αρχών σε κρυπτογραφημένο υλικό.

Από τη μεριά τους οι ακτιβιστές, δηλώνουν ότι η νομοθεσία θέτει σε κίνδυνο τη διαδικτυακή ασφάλεια, καθώς αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση των διαδικτυακών επικοινωνιών.

Όπως δήλωσε η Emma Llanso από το Center for Democracy and Technology, το νομοσχέδιο “επιτρέπει στους δικαστές σε ολόκληρη τη χώρα, να εφαρμόσουν πολλά διαφορετικά νομικά πρότυπα στις πρακτικές εποπτείας και ασφάλειας περιεχομένου των διαμεσολαβητών.”

Ο Matt Schruers, πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας Υπολογιστών και Επικοινωνιών ενός εμπορικού ομίλου, δήλωσε ότι το μέτρο είναι πιθανό να είναι αντιπαραγωγικό.

“H απόδοση ευθυνών στις εταιρείες για τις προσπάθειές τους να εντοπίσουν, να αφαιρέσουν και να παραδώσουν παράνομο περιεχόμενο στις αρχές επιβολής του νόμου, αντιτίθεται με τον ίδιο τον στόχο της νομοθεσίας”, δήλωσε ο Schruers.

Ο Bertram Lee από την ομάδα καταναλωτών Public Knowledge δήλωσε ότι το νομοσχέδιο “αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης πλατφόρμας” και “θα καθιστούσε ουσιαστικά αδύνατο για τις πλατφόρμες να προσφέρουν κρυπτογράφηση end-to-end στους καταναλωτές.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS