ΑρχικήinetΟ Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Trump

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας ή ακόμα και να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προκατάληψη εναντίον των συντηρητικών και ζήτησε από το Twitter να «Διορθώσει την πράξη του, ΤΩΡΑ !!!!» σε ένα άλλο tweet.

Οι ανακοινώσεις του προέδρου, έρχονται μετά από έλεγχο του Twitter σε δύο tweets του, στα οποία η πλατφόρμα άφησε μια προειδοποίηση που υποδηλώνει ότι τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτά είναι παραπλανητικά. Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προέβη σε μία τέτοια πράξη εναντίον του Donald Trump.

Στα tweets που επισημάνθηκαν, ο Trump ισχυρίστηκε ότι η ψηφοφορία μέσω αλληλογραφίας είναι «ουσιαστικά δόλια» και ως εκ τούτου, οι εκλογές στις ΗΠΑ θα ήταν απάτη. Ωστόσο όσοι έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα, δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Σαν απάντηση, το Twitter χαρακτήρισε αυτά τα tweets ως ψεύτικα και πρόσθεσε έναν σύνδεσμο κάτω από αυτά με τίτλο: “Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ψηφοδέλτια μέσω αλληλογραφίας”. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στον σύνδεσμο, το Twitter εμφανίζει μια συλλογή δηλώσεων και tweets που αντικρούουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του προέδρου των ΗΠΑ.

Τόσο το Twitter όσο και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν προχωρήσει σε αυστηροποίηση των πολιτικών τους σχετικά με τις ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις τον τελευταίο καιρό.

Το Twitter εισήγαγε πρόσφατα νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση ψεύτικων ειδήσεων και «τον περιορισμό της διάδοσης δυνητικά επιβλαβούς και παραπλανητικού περιεχομένου» που σχετίζεται με τον COVID-19. Και όπως υποστηρίζει, οι ενέργειες στις οποίες προέβη είναι απόλυτα σύμφωνες με τις νέες πολιτικές του.

Στο παρελθόν, το Twitter έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι δεν διαγράφει ορισμένα παραπλανητικά post που είχαν γίνει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει πάνω από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στο λογαριασμό του. Ωστόσο τώρα για πρώτη φορά, η πλατφόρμα φαίνεται πως εναντιώθηκε στον Trump. Το τελευταίο tweet από τον Donald Trump σχετικά με το θέμα αναφέρει ότι  «Θα ακολουθήσουν μεγάλες πράξεις».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS