ΑρχικήinetΚυρώσεις φέρνουν οι ισλαμοφοβικές δημοσιεύσεις στα social media

Κυρώσεις φέρνουν οι ισλαμοφοβικές δημοσιεύσεις στα social media

Κυρώσεις φέρνουν οι ισλαμοφοβικές δημοσιεύσεις στα social media: «Η υπήκοοι της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρέπει να είναι ίσης μεταχείρισης σε κάθε περίσταση. Η διάκριση είναι κατά της ηθικής και των κανόνων του νόμου. Οι Ινδοί των ΗΑΕ θα πρέπει να το θυμούνται αυτό» ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου, ο Ινδός πρέσβης των ΗΑΕ, Pavan Kapoor, στους Ινδούς ομογενείς για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Κυρώσεις φέρνουν οι ισλαμοφοβικές δημοσιεύσεις στα social media

Φαίνεται ότι οι προειδοποιήσεις έπεσαν στο κενό, καθώς η λίστα των Ινδών που αντιμετωπίζουν κυρώσεις για τις προκλητικές Ισλαμοφοβικές αναφορές συνεχίζει να μεγαλώνει. Μάλιστα, στις τελευταίες προσθήκες συναντάμε τον σεφ Rawat Rohit, τον πωλητή Sachin Kinnigoli και ένα θεματοφύλακα του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Εκπρόσωπος του Ομίλου Azadea, που διαχειρίζεται την αλυσίδα Ιταλικών εστιατορίων στο Dubai -Eataly- επιβεβαίωσε ότι ο Rohit έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας και είναι υπό πειθαρχική διερεύνηση.

Η Pneumics Automation, με έδρα τη Sharjah, ενημέρωσε, επίσης, ότι ανέστειλε την εργασία του Kinnigoli, μέχρι νεωτέρας. «Έχουμε δεσμεύσει τον μισθό του και του ζητήθηκε να μην έρθει να δουλέψει. Το θέμα είναι υπό έρευνα. Η πολιτική μας είναι να έχουμε μηδενική ανοχή. Όποιος προσβάλλει ή περιφρονεί την θρησκεία κάποιου άλλου θα πρέπει να δεχτεί τις συνέπειες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας, Transguard, στο Dubai, ανέφερε ότι πήρε αυστηρά μέτρα κατά του εργαζομένου της καθώς επαληθεύτηκε ότι έχει δημοσιεύσει αρκετές φορές αντί-ισλαμικό περιεχόμενο στη σελίδα του στο Facebook, μέσω του profile “Vishal Thakur”. Εκπρόσωπος της Transguard είπε: «Μετά την απαραίτητη έρευνα, έχει πλέον επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του υπαλλήλου και απενεργοποιήθηκαν οι προσβάσεις ασφαλείας, ενώ διακόπηκε και η συνεργασία μας μαζί του. Έχει πλέον παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές του Dubai.»

Αυτά τα νέα περιστατικά ήρθαν μέρες μετά τις προειδοποιήσεις για την αυστηρή νομοθεσία των ρατσιστικών σχολίων των πρώην και νυν πρέσβεων της Ινδίας στα ΗΑΕ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS