ΑρχικήHow ToΠώς μεταφέρουμε εύκολα φωτογραφίες από το Facebook στο Google Photos;

Πώς μεταφέρουμε εύκολα φωτογραφίες από το Facebook στο Google Photos;

Facebook

Η μεταφορά αρχείων δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να μεταφέρετε φωτογραφίες από ένα κοινωνικό δίκτυο σε ένα άλλο ή σε κάποιο αποθηκευτικό χώρο. Τώρα, το Facebook και η Google έχουν καταστήσει απλή την αντιγραφή των φωτογραφιών σας από το Facebook στο Google Photos. Είναι το πρώτο επίτευγμα ενός open-source project, του Data Transfer Project, που καθιστά πολύ πιο εύκολη την ανταλλαγή φωτογραφιών και άλλων δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών Apple, Google, Facebook, Microsoft και Twitter.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των χρηστών, ώστε να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τα δεδομένα τους. Εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή και να φύγετε από το Facebook, μπορείτε να πάρετε όλες τις φωτογραφίες, τα μηνύματα και τα αρχεία σας και να τα μεταφέρετε αλλού (π.χ. στο Microsoft OneDrive).

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν μόνο φωτογραφίες ή βίντεο, που έχουν ανεβάσει οι ίδιοι στο Facebook. Με αυτό το νέο εργαλείο, δεν γίνεται μεταφορά φωτογραφιών των χρηστών που έχουν δημοσιεύσει άλλοι.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται ήδη από ορισμένους Ιρλανδούς χρήστες από τα τέλη του 2019.

Προς το παρόν, μπορείτε να μεταφέρετε μόνο φωτογραφίες από το Facebook στο Google Photos. Από προεπιλογή, οι λογαριασμοί Google διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο 15 GB. Εάν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε να αποκτήσετε 100 GB με 1,99 $ το μήνα ή 19,99 $ το χρόνο, 200 GB με 2,99 $ το μήνα ή 29,99 $ το χρόνο ή 2 TB με 9,99 $ το μήνα ή 99,99 $ το χρόνο. Εάν είστε επαγγελματίας φωτογράφος ή βγάζετε συνεχώς φωτογραφίες μπορείτε να νοικιάσετε 30 TB.

Το Google Photos μπορεί να αποθηκεύσει εικόνες με ανάλυση έως 16 megapixel. Διαθέτει, επίσης ενσωματωμένα εργαλεία οργάνωσης και επεξεργασίας φωτογραφιών.

Για να μετακινήσετε τις εικόνες σας από το Facebook στο Google Photos, συνδεθείτε στο Facebook. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις. Βρίσκονται στο εικονίδιο με το ανάποδο εικονίδιο, πάνω δεξιά στην οθόνη.

Μόλις φτάσετε εκεί, στα αριστερά, θα δείτε κοντά στην κορυφή του αριστερού μενού τις Πληροφορίες σας στο Facebook. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε ένα νέο μενού στη μέση της σελίδας.

Google Photos

Από εδώ, επιλέξτε “Μεταφορά αντιγράφου των φωτογραφιών ή των βίντεό σας”. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook. Μόλις γίνει αυτό, θα σας δοθεί μια «επιλογή» για το πού μπορείτε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας (Επιλογή προορισμού). Προς το παρόν, η μόνη σας επιλογή είναι το Google Photos.

Στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε στο Google και να δώσετε στο Facebook άδεια για προσθήκη στη βιβλιοθήκη του Google Photos. Τέλος, κάνετε κλικ στην επιλογή “Επιβεβαίωση μεταφοράς”. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο, που σύντομα θα σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα αρχεία σας και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και χώρους αποθήκευσης.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS