ΑρχικήinetGoogle Meet δωρεάν χρήση: Πρόσβαση χωρίς πληρωμή

Google Meet δωρεάν χρήση: Πρόσβαση χωρίς πληρωμή

Το Google Meet, που ανταγωνίζεται το Zoom, θα είναι πλέον δωρεάν για όλους όπως ανακοίνωσε σήμερα η Google. Μέχρι τώρα, για να συμμετάσχεις σε μια κλήση έπρεπε να διαθέτεις λογαριασμό G Suite, ο οποίος είναι επί πληρωμή.

Η Google ανοίγει την δωρεάν πρόσβαση σταδιακά, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, άρα θα χρειαστούν κάποιες μέρες ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση.

Google Meet δωρεάν χρήση: Πρόσβαση χωρίς πληρωμή

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι δωρεάν λογαριασμοί θα έχουν περιορισμένο χρόνο κλήσεων, στα 60 λεπτά, ενώ οι τηλεδιασκέψεις δε θα μπορούν να περιλαμβάνουν πάνω από 100 συμμετέχοντες. Θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα για κοινή χρήση οθόνης, λεζάντες σε πραγματικό χρόνο και νέα διάταξη εικονιδίων, τα οποία η εταιρεία ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν.

Για τη σύνδεση στην εφαρμογή είναι απαραίτητος ένας λογαριασμός Google, κάτι που διαθέτουν οι περισσότεροι χρήστες. Σύμφωνα με τη Google, η πλατφόρμα θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια γιατί το πρόγραμμα θα είναι λιγότερο ευάλωτο σε hacking επιθέσεις όπως το να εισβάλει κάποιος στη συνομιλία σου.

Όπως αναφέρει η Smita Hashim, Διευθύντρια Διαχείρισης Προϊόντων της εταιρείας, «Με τον κοροναϊό, οι τηλεδιασκέψεις είναι πλέον ζωτικής σημασίας και η χρήση τους αυξάνεται καθημερινά. Επιταχύνουμε αυτό που κάνουμε, δεδομένης της κρίσης και των αναγκών για βίντεο κλήσεις. Έχουμε το Google Hangouts αλλά αυξάνουμε το ρυθμό διαθεσιμότητας του Google Meet. Πρόκειται για ένα νεότερο προϊόν σχεδιασμένο να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στους συμμετέχοντες».

Προφανώς, η ανάπτυξη του Google Meet έχει να κάνει με την απότομη άνοδο του Zoom και με το γεγονός ότι η Google δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει πλήρως σε αυτή τη σύγκριση. Είναι λογικό μια δωρεάν και πιο εύκολα προσβάσιμη έκδοση του Meet να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η εταιρεία.

Όταν η Hashim ρωτήθηκε πως αντέδρασε η εταιρεία σε αυτή την πρόταση, απάντησε  «Το μήνυμα από την πλευρά της ηγεσίας ήταν απλό: Πώς μπορεί η Google να γίνει πιο χρήσιμη; Ένα προϊόν τηλεδιάσκεψης αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό και σε πρώτο στάδιο δρομολογήσαμε τις προηγμένες δυνατότητες, μετά κάναμε τους ελέγχους ασφαλείας και επιταχύναμε ορισμένα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά.  Βλέποντας τη ζήτηση ήρθε πολύ φυσικά το τελικό στάδιο».

Εκτός από τη δωρεάν πρόσβαση στο Meet, η Google εισάγει και μια νέα έκδοση των G Suite, το G Suite Essentials. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει πρόσβαση σε Google Drive, Docs, Sheet, Slides και φυσικά το Meet. Η χρέωση για τη χρήση της θα ισχύσει μετά τον Σεπτέμβρη, αλλά η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα την κοστολόγηση.

Να σημειώσουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα οι χρήστες του Meet ξεπέρασαν τους 100 εκατομμύρια, και πλέον η καθημερινή μέγιστη χρήση είναι 30 φορές μεγαλύτερη από του Ιανουαρίου. Τώρα, το Meet φιλοξενεί 3 δισεκατομμύρια λεπτά τηλεδιασκέψεων το οποίο είναι πολύς χρόνος για να ξοδέψεις σε μία συναντηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS