ΑρχικήUpdatesΤα Google Hangouts αλλάζουν από τον Οκτώβριο του 2019

Τα Google Hangouts αλλάζουν από τον Οκτώβριο του 2019

Εδώ και αρκετό καιρό, είναι γνωστό πως η Google κλείνει την δική της εφαρμογή μηνυμάτων, Google Hangouts. Πλέον, μετά από λίγους μήνες αναμονής, ο «γίγαντας» τεχνολογίας ανακοίνωσε μία επίσημη ημερομηνία για το κλείσιμο των Hangouts.

Hangouts

Σύμφωνα με μία επίσημη ανακοίνωση της Google σε δημοσίευση στο blog της, έχει δηλωθεί πως θα ξεκινήσει το κλείσιμο των Hangouts για όλους τους πελάτες της G-suite από τον Οκτώβριο του 2019. Με πιο απλά λόγια, οι πελάτες ή οι εταιρείες που χρησιμοποιούν και πληρώνουν για τις advanced εφαρμογές και υπηρεσίες, θα αναγκαστούν να μετακινηθούν από την κλασσική εφαρμογή Hangouts στο νέο Hangouts Chat app τον Οκτώβριο.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τους χρήστες που δεν έχουν πληρώσει για καμιά premium υπηρεσία της Google, δεν έχει οριστεί ακόμα κάποια ακριβή ημερομηνία για την μετάβαση. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει την χρήση του κλασσικού Hangouts app, όσο πραγματοποιείται η μετάβαση στο νέο app για τους G-suite χρήστες! Ειδικότερα, σύμφωνα με μερικές πηγές, αναμένεται να μπορούν οι χρήστες (non G-suite) να χρησιμοποιούν τα κλασσικά Hangouts μέχρι και το 2020.

Όμως, σε περίπτωση που είστε ένας G-Suite χρήστης, μεταξύ του Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2019, η εταιρεία Mountain View που έχει τη βάση της στην Καλιφόρνια, θα εισάγει μία σειρά από αλλαγές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν βήματα, όπως τη λειτουργία του Hangout Chat μέσω του Gmail, του κινητού, του web ή της Chrome επέκτασης. Επίσης, θα περιλαμβάνει και features από τα κλασσικά Hangouts, προτού κλείσει την εφαρμογή η Google για τους G-suit users τον Οκτώβριο.

Να διευκρινιστεί πως τα Hangouts είναι η μόνη εφαρμογή που αποφασίζει να κλείσει η εταιρεία. Εκτός από αυτό, αναμένεται να μπορεί να διαχωριστεί το Chat και το Meet και παράλληλα θα κλείσει η εφαρμογή κινητών Google Allo τον Μάρτιο του 2019. Τέλος να αναφέρουμε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την κυκλοφορία του video chat app, Duo μέσα στο 2019!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS