ΑρχικήinetGoogle Chrome: Αξιολόγηση του κυρίαρχου browser

Google Chrome: Αξιολόγηση του κυρίαρχου browser

Το Google Chrome είναι ο κυρίαρχος browser έναντι όλων και δεν είναι δύσκολο να αναρωτηθούμε γιατί.

Google Chrome

Πίσω στο 2008, η Google απελευθέρωσε την πρώτη εκδοχή του Chrome για τα Windows. Ο web browser της Google βασίζεται σε μία πλατφόρμα ανοιχτής πηγής και παραχωρεί πρόσβαση σε έναν τεράστιο αριθμό από επεκτάσεις για να αυξηθεί η «browsing» εμπειρία. Μέχρι το 2010, το Google Chrome εκτός από τα Windows, ήρθε και στα linux και MacOS ενώ μέχρι το 2012 έφτασε στην mobile πλατφόρμα του Android και λίγο αργότερα σε iOS συσκευές! Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να πούμε αν η Google είχε ως στόχο την κυριαρχία του δικού της browser έναντι των υπολοίπων, καθώς μέχρι και σήμερα διεκδικεί τα δύο τρίτα του παγκόσμιου browsing! Παρακάτω βλέπουμε αναλυτικά τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

#1 Ταχύτητα browsing

Όσον αφορά τις ταχύτητες, το Chrome ίσως είναι λίγο πιο αργό από το Firefox Quantum. Και όταν λέμε πιο αργό εννοούμε την ελάχιστη διαφορά του ενός δευτερολέπτου. Πέρα από κάποια τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί για την ταχύτητα, για τους περισσότερους χρήστες το Chrome βιώνεται ως ο πιο γρήγορος browser.

#2 Χρήση πόρου συστήματος

Συγκριτικά με τους άλλους δύο web browsers, Firefox και Safari, το Google Chrome χαρακτηρίζεται ως πηγή πόρων και αυτός είναι ο λόγος που παίρνει περισσότερο χρόνο να πλοηγηθεί κανείς από σελίδα σε σελίδα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί περισσότερη RAM και περισσότερους κύκλους CPU από ότι οι άλλοι ανταγωνιστές του!

#3 Ασφάλεια και ιδιωτικότητα

Το Chrome πάντοτε κάνει αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις στο background και εξασφαλίζει παράλληλα πως η τελευταία εκδοχή έχει και τα αντίστοιχα security patches! Ακόμα, παρέχει και προειδοποίηση για sites, τα οποία δεν είναι ασφαλή. Εκτός από αυτό, επιτρέπει και την εγκατάσταση των  antivirus plugins. Όσον αφορά την ιδιωτικότητα, ο browser της Google σας δίνει την λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης, κατά την οποία δεν αποθηκεύεται το ιστορικό αναζήτησης, τα cookies ή τα δεδομένα των sites ή  πληροφορίες που έχουν συμπληρωθεί σε πεδία από φόρμες. Σίγουρα, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη λειτουργία, το ISP σας μπορεί να σας εντοπίσει αλλά αποτελεί μια έξυπνη χρήση για το «basic privacy».

#4 Interface

Σχετικά με την διεπαφή, αξίζει να αναφερθεί πως είναι πολύ απλή και εύκολη προς πλοήγηση και ταυτόχρονα δίνει πρόσβαση στους χρήστες για να δουν εφαρμογές και sites που χρησιμοποιούν συχνά. Επίσης, αν δημιουργήσετε ένα δωρεάν Chrome λογαριασμό, τότε μπορείτε να συγχρονίσετε τα web-browsing proclivities σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε!

Όπως είδαμε το Google Chrome κυριαρχεί στους web browsers και είναι πολύ εύκολο να το δει οποιοσδήποτε. Είναι πολύ σταθερός, καθαρός και δυνατός browser και μπορεί να συνδέσει σελιδοδείκτες και κωδικούς μεταξύ των συσκευών! Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε τον πιο γρήγορο browser που υπάρχει, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείτε εκείνον της Google!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS