Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Το Windows Core OS θα βασίζεται περισσότερο στο open-source

open-source Η Microsoft δεν αποτελεί πλέον τον πιο ορκισμένο εχθρό του open-source και η εταιρεία έχει φροντίσει να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία που της δίνεται, προκειμένου να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι αγαπά το Linux.

Μια ένδειξη της αυξημένης εστίασής της σε στοιχεία open-source είναι ότι το Windows Core OS αναμένεται να βασιστεί ακόμη περισσότερο σε τέτοιου είδους στοιχεία, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο LinkedIn.

Ένας διαχειριστής προγραμμάτων ασφαλείας της Microsoft, παρέχει μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς τα open-source στοιχεία γίνονται όλο και πιο εμφανή στο Windows Core OS.

«Πρόκειται για ένα απόρρητο πρόγραμμα, που απαιτεί γνώσεις Machine Learning/Data Science και Program Management για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Windows Core OS από κακόβουλους χάκερς και κώδικες.

Βελτιώνει την ασφάλεια των Windows Open Source Components μέσω πρωτοβουλιών που διερευνούν αδυναμίες. Βελτιώνει το σύνολο δεξιοτήτων διαχείρισης, επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από το WDG IS organization», αναφέρει στο προφίλ του.

Τα Windows ακολουθούν το δρόμο του open source

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμα, αλλά η Microsoft είναι πολύ αφοσιωμένη στον κόσμο του open source. Με τον Satya Nadella στο τιμόνι της εταιρείας, ο γίγαντας του λογισμικού επενδύει όλο και περισσότερο σε open-source στοιχεία και η απόκτηση του GitHub είναι η ζωντανή απόδειξη, ότι η Microsoft είναι πολύ πρόθυμη να πετύχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν τώρα να τρέξουν το Linux στα Windows 10, με το Windows Subsystem για Linux, φέρνοντας τεχνικά τις δύο πλατφόρμες πιο κοντά.

Πολλοί ονειρεύονται τη στιγμή που η Microsoft θα κάνει ολόκληρο το λειτουργικό της σύστημα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο μην βιάζεστε. Τα Windows 10 παραμένουν ένα βασικό προϊόν του γίγαντα του λογισμικού για πολύ καιρό ακόμα. Ωστόσο, όλο και περισσότερα τμήματα του OS κατευθύνονται προς open-source στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς προγράμματος περιήγησης, καθώς το Microsoft Edge θα αναβαθμιστεί για να χρησιμοποιήσει το Chromium, μέσα στη χρονιά.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *