ΑρχικήinetΤο Windows Core OS θα βασίζεται περισσότερο στο open-source

Το Windows Core OS θα βασίζεται περισσότερο στο open-source

open-source Η Microsoft δεν αποτελεί πλέον τον πιο ορκισμένο εχθρό του open-source και η εταιρεία έχει φροντίσει να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία που της δίνεται, προκειμένου να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι αγαπά το Linux.

Μια ένδειξη της αυξημένης εστίασής της σε στοιχεία open-source είναι ότι το Windows Core OS αναμένεται να βασιστεί ακόμη περισσότερο σε τέτοιου είδους στοιχεία, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο LinkedIn.

Ένας διαχειριστής προγραμμάτων ασφαλείας της Microsoft, παρέχει μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς τα open-source στοιχεία γίνονται όλο και πιο εμφανή στο Windows Core OS.

“Πρόκειται για ένα απόρρητο πρόγραμμα, που απαιτεί γνώσεις Machine Learning/Data Science και Program Management για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Windows Core OS από κακόβουλους χάκερς και κώδικες.

Βελτιώνει την ασφάλεια των Windows Open Source Components μέσω πρωτοβουλιών που διερευνούν αδυναμίες. Βελτιώνει το σύνολο δεξιοτήτων διαχείρισης, επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από το WDG IS organization”, αναφέρει στο προφίλ του.

Τα Windows ακολουθούν το δρόμο του open source

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμα, αλλά η Microsoft είναι πολύ αφοσιωμένη στον κόσμο του open source. Με τον Satya Nadella στο τιμόνι της εταιρείας, ο γίγαντας του λογισμικού επενδύει όλο και περισσότερο σε open-source στοιχεία και η απόκτηση του GitHub είναι η ζωντανή απόδειξη, ότι η Microsoft είναι πολύ πρόθυμη να πετύχει προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν τώρα να τρέξουν το Linux στα Windows 10, με το Windows Subsystem για Linux, φέρνοντας τεχνικά τις δύο πλατφόρμες πιο κοντά.

Πολλοί ονειρεύονται τη στιγμή που η Microsoft θα κάνει ολόκληρο το λειτουργικό της σύστημα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο μην βιάζεστε. Τα Windows 10 παραμένουν ένα βασικό προϊόν του γίγαντα του λογισμικού για πολύ καιρό ακόμα. Ωστόσο, όλο και περισσότερα τμήματα του OS κατευθύνονται προς open-source στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του εγγενούς προγράμματος περιήγησης, καθώς το Microsoft Edge θα αναβαθμιστεί για να χρησιμοποιήσει το Chromium, μέσα στη χρονιά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS