ΑρχικήinetΟ Brave Browser θέλει να σας πληρώνει για να βλέπετε διαφημίσεις (αλλά...

Ο Brave Browser θέλει να σας πληρώνει για να βλέπετε διαφημίσεις (αλλά υπάρχει μια παγίδα)

BraveΟ Brave Browser, που εστιάζεται στην προστασία του απορρήτου, παρουσιάζει μια προεπισκόπηση του νέου μοντέλου διαφήμισης, το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες να κερδίσουν ένα ψηφιακό νόμισμα παρακολουθώντας διαδικτυακές διαφημίσεις. Ωστόσο, ο στόχος δεν είναι να βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν γρήγορα μετρητά, αλλά να προωθήσει τα χρήματα στα αγαπημένα τους websites.

Ένας όχι και τόσο γνωστός browser έχει μια τρελή ιδέα: Προτείνει να σας πληρώσει για να δείτε διαφημίσεις πάνω στο λογισμικό.

Την Τρίτη, ο Brave browser ξεκίνησε την προεπισκόπηση του νέου μοντέλου διαφήμισης, το οποίο υπόσχεται να διοχετεύσει το 70% των εσόδων σε χρήστες που φορτώνουν και παρακολουθούν τις διαφημίσεις. Το υπόλοιπο 30% θα μεταβεί στους προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης.

Η κατανομή των εσόδων θα πραγματοποιηθεί μέσω του Brave Rewards, μιας λειτουργίας που είναι τώρα διαθέσιμη δοκιμαστικά στην έκδοση browser’s desktop. Μόλις ενεργοποιηθεί, θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις, που μπορείτε να δείτε, για να κερδίσετε ένα ψηφιακό νόμισμα, που ονομάζεται BAT.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον browser, η Brave Software, δεν θα προχωρήσει στην κυκλοφορία του νομίσματος ανταμοιβής άμεσα. Ωστόσο, εκτιμά ότι οι χρήστες που θα συμμετάσχουν θα μπορούν να κερδίσουν περίπου 60$ έως 70$ αυτή τη χρονιά, και πιθανώς περίπου 224$ το 2020.

Φυσικά, υπάρχει μια μεγάλη παγίδα στο όλο σύστημα. Δεν μπορείτε να αποσύρετε τα νομίσματα που έχετε κερδίσει και να τα μετατρέψετε σε μετρητά. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Αντ ‘αυτού, ο Brave θέλει να ξοδέψετε τα ψηφιακά σας νομίσματα για την επιβράβευση των αγαπημένων σας εκδοτών στο διαδίκτυο, όπως ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ή προσωπικότητες του Youtube.

“Η ιδέα είναι, οι χρήστες να αποκτήσουν το μεγάλο μερίδιο των εσόδων και να τα επιστρέψουν στα κορυφαία sites και τους δημιουργούς τους”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Brendan Eich, μέσω του Twitter.

Ο Eich, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Mozilla, είχε μιλήσει για την ιδέα του μοιράσματος των εσόδων από το 2016, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο Brave browser. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα περιήγησης διαθέτει ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων (ad blocker). Ωστόσο, ο Eich δεν θέλει να εξαλείψει τις διαδικτυακές διαφημίσεις, αλλά απλώς να απομακρύνει το επεμβατικό web tracking.

Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης του Brave θα το κάνει αυτό εξυπηρετώντας διαφημίσεις που θα διατηρούν το ψηφιακό απόρρητο. “Σε αντίθεση με τις συμβατικές ψηφιακές διαφημίσεις, το ad matching γίνεται απευθείας στη συσκευή του χρήστη, έτσι ώστε τα δεδομένα ενός χρήστη να μην αποστέλλονται σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του Brave”, ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post.

Αρχικά, οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται σε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο στη γωνία της οθόνης σας καθώς βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να προβληθεί η διαφήμιση κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση, η οποία θα δημιουργήσει την πλήρη διαφήμιση σε μια ιδιωτική καρτέλα. Για να δείτε σχετικές διαφημίσεις, το ad matching στη συσκευή Brave θα εξετάσει τις λέξεις-κλειδιά στις ιστοσελίδες που φορτώνετε. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν πόσες διαφημίσεις θα ήθελαν να δουν ανά ώρα.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, η Brave σχεδιάζει να ενισχύσει το σύστημα με διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Ωστόσο, αυτές οι διαφημίσεις θα μοιράζονται μόνο το 15% των εσόδων με το χρήστη. Το 70% θα διατεθεί στους διαφημιστές και τους δημιουργούς περιεχομένου που φιλοξενούν τις διαφημίσεις. Το υπόλοιπο 15% θα πηγαίνει στη Brave.

“Με τα Brave Ads, μεταρρυθμίζουμε ένα διαδικτυακό σύστημα διαφήμισης, το οποίο έχει καταστεί επεμβατικό και δεν χρησιμοποιείται”, ανέφερε η εταιρεία σε post της. “Τα Brave Ads καταργούν τους διαμεσολαβητές που εκμεταλλεύονται τα δεδομένα των χρηστών και αντ ‘αυτού προσφέρουν ένα σύστημα που βασίζεται στη συναίνεση”.

Παρόλο που τα ψηφιακά νομίσματα προορίζονται για τη χρηματοδότηση sites και δημιουργών περιεχομένου, η Brave οραματίζεται επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται το νόμισμα για την αγορά περιεχομένου υψηλής ποιότητας μέσω του διαδικτύου. Επιπλέον, θα μπορείτε να αποσύρετε τα νομίσματα, κάνοντας δυνατή την εξαργύρωση των κερδών σας, είπε ο Eich στο Twitter.  Δεν είναι όμως ακόμα σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία απόσυρσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS