ΑρχικήinetΤο Youtube φέρνει τα stories στην πλατφόρμα του!

Το Youtube φέρνει τα stories στην πλατφόρμα του!

Το Youtube φαίνεται να ακολουθεί την τάση των περισσότερων εφαρμογών και social media, καθώς επεκτείνει τον αριθμό των features του, προσθέτοντας αυτή τη φορά τα stories!

Youtube

Τα stories ήρθαν για πρώτη φορά από την εφαρμογή Snapchat, ως μια μορφή κοινοποίησης μηνυμάτων και βίντεο και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από το Instagram, το Facebook και τώρα από το Youtube. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα των βίντεο επεκτείνεται συνεχώς και όλο και περισσότεροι creators ξεκίνησαν από σήμερα κιόλας να χρησιμοποιούν τα stories. Να διευκρινισθεί πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για την ώρα δίνεται μόνο σε άτομα που έχουν περισσότερους από 10.000 συνδρομητές.

Ποιες είναι οι διαφορές από τα stories άλλων social media;

Ενώ τα Youtube stories και τα Instagram stories είναι παρόμοια από άποψη προσέγγισης, διαφέρουν ως προς την εμφάνιση. Πιο συγκεκριμένα, τα stories στο Youtube διαρκούν για επτά μέρες στην εφαρμογή του mobile και θα εμφανίζονται όχι μόνο στους συνδρομητές αλλά και τους χρήστες που δεν έχουν πατήσει το κουμπί του subscribe. Με το που ανέβει ένα story στην πλατφόρμα, θα φανεί στο sidebar «Up Next» δίπλα σε ένα βίντεο και οι creators θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το κλειδί για να απαντήσουν στους οπαδούς που αλληλεπιδρούν με τα stories τους. Επιπλέον, οι απαντήσεις του creator θα φανούν στον οποιονδήποτε που έχει δει το story του.

Ποια είναι η χρησιμότητα του καινούριου feature;

Το νέο χαρακτηριστικό αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο για τους Youtubers να καταφέρουν να ασχοληθούν με τους followers τους, χωρίς να δημιουργούν βίντεο κάθε φορά που θέλουν να εκφραστούν. Αυτό φυσικά θα τους βοηθήσει να απομακρυνθούν από πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Snapchat, στις οποίες μέχρι στιγμής προέτρεχαν για να αλληλεπιδρούν με το κοινό.

Τα stories στο Youtube έκαναν την εισαγωγή τους το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους και ήταν διαθέσιμα μόνο για την προώθηση του καναλιού και το community engagement. Από σήμερα, οι youtubers μπορούν καθημερινά να ενημερώνουν το κοινό τους για οποιοδήποτε νέο.

Αν και μπορεί να θεωρηθεί αρκετά χρήσιμο σαν νέο χαρακτηριστικό, πολλοί έχουν αμφιβολίες για την επέκταση του στα social media. Μάλιστα, το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει από τις tech εταιρείες είναι αν χρειαζόμαστε πράγματι τα stories σε κάθε εφαρμογή και μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS