Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Instagram

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα comments από τρίτες εφαρμογές. Σήμερα όταν κάποιος έχει χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram, δεν παύει να θεωρείται δημοφιλής και να ενθαρρύνει τα brands για μεγαλύτερη συνεργασία, ώστε να προωθηθούν περισσότερο τα προϊόντα τους.
Από εδώ και στο εξής, τα άτομα που αγοράζουν τους ακόλουθους από τρίτες εφαρμογές θα αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα να δυσκολεύουν, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτό το marketplace.

Το Instagram ανακοίνωσε σε μία δημοσίευση του επίσημου blog του, πως θα υπάρξει μία σειρά από νέα μέτρα για τον περιορισμό αυτής της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι έρχονται στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν αληθινές εμπειρίες και για να βιώσουν γνήσια επικοινωνία με τους άλλους. Ήδη η εταιρεία έχει αρχίσει να απομακρύνει τα μη αυθεντικά likes και σχόλια και τους ψεύτικους ακόλουθους από users που χρησιμοποιούν third-apps.
Πώς θα εντοπιστούν οι λογαριασμοί με τους ψεύτικους ακόλουθους;

Η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει μηχανισμούς ανίχνευσης, για να βρεθούν τα accounts με μη αυθεντική δραστηριότητα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά των users κρίνεται ως κακή για το community του κοινωνικού μέσου και παράλληλα οι τρίτες εφαρμογές παραβιάζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας. Στη συνέχεια, το Instagram έχει ως στόχο να διαγράφει περιεχόμενο και δραστηριότητα που δεν είναι αυθεντικά, ενώ οι χρήστες θα ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα για την παραπάνω ενέργεια.
Αν παρατηρήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό ή κάποιου φίλου σας να «πέφτει» σε αριθμούς κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στους ψεύτικους followers!

Το Instagram θα προσπαθήσει να ενημερώνει τους χρήστες όλο και πιο συχνά για τις νέες του κινήσεις. Σύμφωνα με τους New York Times, έχουν κλείσει πολλές τρίτες εφαρμογές που προσφέρουν ακόλουθους, όπως το Instagress και το Social Growth. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες που προσφέρουν μη αυθεντική δραστηριότητα, όπως το InstarocketProX και το Archie. Να διευκρινισθεί πως οι τρίτες εφαρμογές χρεώνουν τους ακόλουθους, με μηνιαία συνδρομή. Κάποιες προσφέρουν μηνιαία πακέτα με 10 δολάρια και άλλες με 100 δολάρια.

Εκτός από τα νέα μέτρα, το Instagram θα επιχειρήσει να δώσει τέλος στο cyberbullying της πλατφόρμας του. Το εργαλείο που θα βοηθήσει το Instagram στη συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι άλλο από την τεχνητή νοημοσύνη. Έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τους αλγόριθμους του AI (artificial intelligence), οι οποίοι θα εντοπίζουν το bullying σε εικόνες και τις περιγραφές τους και αυτόματα θα τα αξιολογεί και θα τα διαγράφει.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *