Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Συνδρομητική υπηρεσία σκέφτεται να ξεκινήσει η Google

υπηρεσίαΣύμφωνα με τους προγραμματιστές του XDA, το Google Play Store είναι πιθανό σύντομα να εισαγάγει μια συνδρομητική υπηρεσία, που ονομάζεται «Play Pass». Αυτή η υπηρεσία θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε όλες ή σε επιλεγμένο αριθμό εφαρμογών, με μηνιαία χρέωση.

Τα πρώτα στοιχεία βρέθηκαν από τον αναγνωρισμένο από την XDA προγραμματιστή Quinny899, ο οποίος έπεσε πάνω σε μια λειτουργία Play Store που ονομάζεται «Play Pass», χρησιμοποιώντας το Xposed Framework.

Η αποκρυπτογράφηση του κώδικα που σχετίζεται με το Play Pass, υπαινίσσεται μια υπηρεσία συνδρομής και τώρα μια ακόμα απόδειξη για αυτό το επερχόμενο χαρακτηριστικό, βρέθηκε στο Google Rewards.

Πρόσφατα ζητήθηκε από ένα χρήστη να «φανταστεί ένα ανώνυμο κατάστημα εφαρμογών, που διαθέτει συνδρομή και προσφέρει εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια με μία μηνιαία συνδρομή. Η ερώτηση ζητούσε επίσης από τον χρήστη να εξηγήσει αν η λέξη «Pass» θα ήταν κατάλληλη για μία τέτοια υπηρεσία.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο περιστατικά, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι μια συνδρομητική υπηρεσία μπορεί σύντομα να αρχίσει να είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Δεδομένου ότι η Google έχει αναγγείλει και προηγουμένως έρευνες σχετικά με νέα προϊόντα ή υπηρεσίες υπό δοκιμή, θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και αυτή τη φορά.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι το χαρακτηριστικό μπορεί να μην δει ποτέ το φως της ημέρας, καθώς είναι ακόμα σε δοκιμαστική φάση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *