ΑρχικήinetG suite και Office 365: Ποια σουίτα είναι καλύτερη για την επιχείρησή...

G suite και Office 365: Ποια σουίτα είναι καλύτερη για την επιχείρησή σας?

Τόσο η Microsoft με το Office 365 όσο και η Google  με το G Suite θα ήθελαν να είναι η επιλογή που θα κάνει η κάθε εταιρεία ως βασικό της productivity set από tools. Τα χαρακτηριστικά που παρέχουν και οι 2 πλατφόρμες ακόμα και στο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο τους, καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες μίας επιχείρησης. Κάθε σουίτα περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Εταιρικό email και κοινόχρηστο calendar με πληθώρα επιλογών
  • Online αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητες sharing
  • Εφαρμογές παραγωγικότητας για την δημιουργία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων
  • Εφαρμογές επικοινωνίας όπως messaging, online meetings και video conferencing
  • Management interface και security features

Office

Και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι άκρως αξιόπιστες λόγο της υποδομής που έχουν η Google και η Microsoft, με data centers σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, ενώ τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που παρέχονται από τις 2  πλατφόρμες είναι πανομοιότυπες, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο σχεδίασης των εφαρμογών.

Η λύση της Microsoft είναι αρκετά γνωστή καθώς βασίζεται στις desktop εφαρμογές της, γνωστές ως Office. Τα updates εφαρμόζονται αυτόματα μέσω των Windows updates ενώ η αρχική εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Από την άλλη πλευρά, οι εφαρμογές της Google βασίζεται πιο πολύ σε web-based εργαλεία τα οποία είναι προσβάσιμα μέσα από τον browser. Οι εφαρμογές δεν διαφέρουν πολύ από αυτές του Office, ούτε οπτικά ούτε λειτουργικά.

Και οι 2 υπηρεσίες παρέχουν web based management περιβάλλον και προορίζονται για μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους εταιρείες.

Κόστος και πακέτα

Η Google με την keep it simple φιλοσοφία της, διαθέτει μόλις 3 πακέτα. Το Basic στα 6 δολάρια, το Business στα 12 δολάρια και το Enterprise στα 25 δολάρια. Οι τιμές είναι ανά χρήστη και ανά μήνα.

Το Office 365 της Microsoft από την άλλη πλευρά έχει περισσότερες επιλογές. Αναλυτικότερα έχει 3 για μικρές επιχειρήσεις και 4 για μεγαλύτερους οργανισμούς που θέλουν να «προχωρήσουν» από το συνηθισμένο μοτίβο με την συνηθισμένη ενεργοποίηση license ανά μηχάνημα. Επιπλέον υπάρχουν και επιλογές για φοιτητές, για Αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες και για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι τιμές για το Office 365 κυμαίνονται από 4 μέχρι 35 δολάρια τον μήνα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς custom πακέτων στην περίπτωση που δεν σας κάνει κάποιο από τα έτοιμα.

Η σύγκριση των πακέτων μεταξύ των 2 παρόχων είναι δύσκολη αν και υπάρχουν κάποιες ομοιότητες. Τα περισσότερα από τα πακέτα του Office 365 είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα του G Suite καθώς περιλαμβάνουν και τις εφαρμογές του Office.

Τέλος, το ποιο πακέτο είναι ιδανικότερο για κάθε επιχείρηση είναι κάτι που καθορίζεται από τις ανάγκες αλλά και από το μέγεθός της ίδιας της επιχείρησης. Τα διαθέσιμα πακέτα του G Suite μπορούν να βρεθούν εδώ, ενώ του Office365 εδώ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS