ΑρχικήinetΟι πλατφόρμες που «τράβηξαν» πιο γρήγορα 100 εκατομμύρια users!

Οι πλατφόρμες που «τράβηξαν» πιο γρήγορα 100 εκατομμύρια users!

Πιστεύετε πως το Facebook και το Instagram υπήρξαν οι δύο πρώτες πλατφόρμες που προσέλκυσαν πιο γρήγορα τους περισσότερους users συγκριτικά με τις υπόλοιπες; Και όμως καμία από τις δύο δεν βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις! Ακολουθούν αριθμητικά οι πλατφόρμες που τράβηξαν τους περισσότερους users με την μεγαλύτερη ταχύτητα!

users

Amazon

Αν και δεν ανήκει σε πλατφόρμες των social media, αξίζει να αναφερθεί. Το Amazon έχει αποκαλύψει πως περισσότερα από 100 εκατομμύρια ενεργοποιημένα Alexa units έχουν πουληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα από τότε που κυκλοφόρησε ο ψηφιακός φωνητικός βοηθός! Κάποιες από τις συσκευές πουλήθηκαν από την Amazon, όπως το Echo ή το Dot ενώ άλλες κατασκευάστηκαν από third-party κατασκευαστές. Το να φτάσει κανείς τον αριθμό των 100 εκατομμυρίων είναι αρκετά αξιοζήλευτο και μοναδικό! Αν η Amazon χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να φτάσει αυτόν τον αριθμό των users, αναρωτιόμαστε πόσο πήρε σε άλλες εξίσου μεγάλες εταιρείες!

#1 Google+

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα «χτύπησε» τους 100 εκατομμύρια users, μέσα σε ένα χρόνο από την ίδρυσή του! Κανείς δεν περίμενε πως θα βρίσκεται στην δεύτερη θέση, καθώς μέσα στο προηγούμενο έτος υπήρξαν πολλά σφάλματα ασφαλείας στην πλατφόρμα του και εκτέθηκαν δεδομένα πολλών users! Αν και τράβηξε εξαρχής πιο γρήγορα περισσότερους χρήστες, η Google αποφάσισε για το 2019 να απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, λόγω δεύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων!

#2 Instagram

Η απήχηση της συγκεκριμένης πλατφόρμας ήταν ολοφάνερη από το έτος ίδρυσής του ενώ κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να τραβήξει τους 100 εκατομμύρια users!

#3 Myspace

Σε πολλούς κάνει εντύπωση το γεγονός πως το Myspace βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, όμως είναι εκείνη η πλατφόρμα που τράβηξε 100 εκατομμύρια πιστούς users μέσα σε τρία χρόνια! Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτό συνέβη σε χρόνια που οι άνθρωποι δεν ήταν πολύ σίγουροι με την ιδέα του να μοιράζονται online τις προσωπικές τους ζωές! Επίσης, να τονίσουμε πως ακόμα υπάρχει σαν πλατφόρμα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται!

#4 Snapchat

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ήταν η πρώτη που έκανε την εισαγωγή των φωτογραφιών και βίντεο που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες! Το snapchat χτύπησε τον εκπληκτικό αριθμό των 100 εκατομμύρια users μέσα σε τρία χρόνια. Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, τα νούμερα πέφτουν όλο και πιο πολύ, καθώς οι περισσότεροι έχουν μεταβεί στο Instagram που δανείστηκε το χαρακτηριστικό των «stories».

#5 Facebook

Το Facebook χρειάστηκε τεσσεράμιση χρόνια για να φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες! Φυσικά, σήμερα έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και από ότι φαίνεται αυξάνονται όλο και περισσότερο!

#6 Twitter

Η αλήθεια είναι πως το 2018 ήταν δύσκολο έτος για τα social media και το Twitter δεν αποτέλεσε την εξαίρεση. Η εταιρεία δήλωσε πως έχασε 9 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες το τελευταίο τετράμηνο του 2018, κυρίως επειδή εξαφανίζει τα bots. Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως μέσα σε πέντε χρόνια τράβηξε 100 εκατομμύρια χρήστες!

Όπως βλέπετε μέσα σε μία δεκαετία, έγινε τρομερή αύξηση και χρήση στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης! Αν και στην αρχή, τα άτομα ήταν πολύ διστακτικά, πλέον γονείς και παιδιά τα χρησιμοποιούν ως μέρος της καθημερινότητάς τους!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS