ΑρχικήinetZoom: δεν έφτασε ποτέ τους 300 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως

Zoom: δεν έφτασε ποτέ τους 300 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως

Zoom

Όπως ανακοίνωσε το Zoom την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφερε να ξεπεράσει τους 300 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως. Η δημοφιλής πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων, έκανε αυτή τη δήλωση επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης των νέων χαρακτηριστικών που εισήγαγε.

Ωστόσο τώρα, το Zoom παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και άλλαξε την ανακοίνωση που είχε κάνει στο Blog του.

Όπως παρατήρησε το The Verge, κάθε πρόταση που περιελάμβανε τη φράση “300 εκατομμύρια καθημερινοί χρήστες” στη δήλωση που έκανε η εταιρεία, έχει μετατραπεί σε “300 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές συναντήσεις”. Η αλλαγή φαίνεται να πραγματοποιήθηκε από τη πλατφόρμα στις 24 Απριλίου, μια ημέρα αφότου πολλοί ιστότοποι ανέφεραν ότι πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς.

Το Blog post που αναρτήθηκε από τη Zoom στις 22 Απριλίου, ανέφερε τους συμμετέχοντες σε τηλεδιασκέψεις ως “χρήστες” και “άτομα”. Όπως δήλωσε η εταιρεία, όταν συνειδητοποίησε αυτό το σφάλμα, αναδιατύπωσε την ανάρτησή της σε “συμμετέχοντες”.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η φράση «καθημερινοί ενεργοί χρήστες» αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται μία πλατφόρμα μέσα σε μία μέρα. Το «τέχνασμα» που προκύπτει με τους συμμετέχοντες σε τηλεδιασκέψεις, είναι ότι ο συνολικός αριθμός βασίζεται στον αριθμό των συναντήσεων που συμμετέχει το άτομο σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Εάν λοιπόν για παράδειγμα, ένα άτομο συμμετέχει σε 3 τηλεδιασκέψεις μέσα σε μία ημέρα, τότε η πλατφόρμα το καταγράφει σαν τρεις διαφορετικούς συμμετέχοντες.

Επιπλέον, οι δηλώσεις της Zoom ότι κατάφερε να φτάσει τους 200 εκατομμύρια χρήστες τον περασμένο Μάρτιο, από τα 10 εκατομμύρια που ήταν έως τότε, αφορούσε επίσης συμμετέχοντες σε τηλεδιασκέψεις και όχι καθημερινούς χρήστες.   

Το γεγονός ότι η Zoom έκανε ψευδείς δηλώσεις για τους ημερήσιους χρήστες της, είναι σίγουρα θετικό για τις ανταγωνιστικές της πλατφόρμες. Το Google Meet πρόσφατα ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε ημερήσιες τηλεδιασκέψεις, ενώ το Microsoft Teams κατέγραψε 200 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινές τηλεδιασκέψεις μέσα στον Μάρτιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS