ΑρχικήReviewsDisplayPort 2: Επιτρέπει 16K video output μέσω USB 4 Type-C!

DisplayPort 2: Επιτρέπει 16K video output μέσω USB 4 Type-C!

Η VESA (Video Electronics Standards Association) κυκλοφόρησε το DisplayPort Alt Mode 2.0 που επιτρέπει video output ανάλυσης έως 16K μέσω θυρών USB 4 Type-C. Σύμφωνα με το περιοδικό AnandTech, το νέο πρότυπο αναδιατυπώνει τα υψηλής ταχύτητας data pins του USB Type-C για να παρέχουν στους χρήστες μεγαλύτερο εύρος ζώνης για βίντεο, το οποίο φτάνει έως και τα 80Gbps. Αυτό επιτυγχάνεται με την μετατροπή μιας 4 lane USB 4 σύνδεσης σε μία σύνδεση DisplayPort 2 ή 4 lane.

DisplayPort 2: Επιτρέπει 16K video output μέσω USB 4 Type-C!

Σε μια δήλωση σχετικά με το νέο πρότυπο, ο Craig Wiley, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ της Parade Technologies, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VESA και επικεφαλής της υποομάδας του DisplayPort Alt Mode, ανέφερε ότι το νέο πρότυπο του DisplayPort Alt Mode της VESA περιλαμβάνει έναν αριθμό under-the-hood αναπτύξεων, συμπεριλαμβανομένων ενημερώσεων για την ανακάλυψη και τη διαμόρφωση διεπαφών καθώς και τη διαχείριση ισχύος, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα με το νέο USB 4 Type-C. Αυτό το σημαντικό εγχείρημα, το οποίο προετοιμαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια, θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο μέσω του συνδυασμού των προσπαθειών της VESA και της USB-IF. Στα πλαίσια της συνεργασίας με την USB-IF, η VESA φροντίζει για όλα όσα σχετίζονται με την υψηλή απόδοση οθονών με USB-C, είτε μέσω DisplayPort ή USB-C είτε μέσω tunneling του DisplayPort μέσω της εγγενούς διεπαφής USB 4.

Το USB 4 βασίζεται σε μια διαμόρφωση 2-up / 2-down για να σχηματίσει μια αμφίδρομη σύνδεση. Δεδομένου ότι τα video signals δεν χρειάζεται να πηγαίνουν αμφίδρομα, το DisplayPort Alt Mode 2.0 μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα τέσσερα lanes, πράγμα που σημαίνει ότι μια σύνδεση με το DisplayPort Alt Mode 2.0 θα είναι το ίδιο καλή και ικανοποιητική με μια κανονική σύνδεση του DisplayPort 2.0 ως προς την συνδεσιμότητα και το εύρος ζώνης. Τέλος, το νέο πρότυπο δεν απαιτεί από τους χρήστες να διαθέτουν ελεγκτή USB 4, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις οθόνες που διαθέτουν με υλικό DisplayPort, χωρίς να χρειαστεί να έχουν οθόνη που υποστηρίζεται από USB 4.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS