ΑρχικήinetMega εύρος ζώνης πολύ περισσότερο από 100 εκατομμύρια petabytes

Mega εύρος ζώνης πολύ περισσότερο από 100 εκατομμύρια petabytes

megaΤο ξεκίνημα του Mega που έγινε πριν από 5 μήνες σχεδόν με τον ιδιοκτήτη του Kim Dotcom να στήνει ολόκληρο event στο φτωχικό του ήταν μια είδηση που ενθάρρυνε κάποιους και άλλους πάλι τους έβγαλε από τα ρούχα τους. Τι έχει γίνει με το site σε αυτό το διάστημα των 5 μηνών; Γνωριζαμε γιατί ο κύριος Kim Dotcom επιθυμούσε να γνωρίσουμε ότι τα μέλη της ιστοσελίδας του από το μηδέν αυξήθηκαν σε πάνω από ένα εκατομμύριο και κατά τις εβδομάδες.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Kim Dotcom και οι συνεργάτες του έχουν κρατήσει τα στατιστικά τους στοιχεία μακριά πό την δημοσιότητα. Ωστόσο, ο ιδρυτής του Mega νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι η εταιρεία του χρειάζεται περισσότερο εύρος ζώνης από όλη την Νέας Ζηλανδία!

[tweet_embed id=342054110142537729]

Ο Dotcom δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό, αλλά το εύρος ζώνης του Mega θα πρέπει να είναι πολύ πάνω από τα 100 εκατομμύρια petabytes σε αυτό το σημείο.

Και ενω η επισκεψιμότητα του site ωχριά ακόμα σε σύγκριση με αυτήν που είχε το Megaupload ή άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, αρχίζει να είναι μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη. Η εταιρεία σίγουρα δεν στερείται φιλοδοξίας και ελπίζει να βγει στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέα Ζηλανδίας ή της Αυστραλίας στο εγγύς μέλλον.

Εκείνοι που δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό με το Mega είναι το Hollywood και οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Η RIAA αφιέρωσε ένα μέρος της ιστοσελίδας της για να γνωστοποιήσει την (IR) “πραγματική ιστορία” για το Megaupload και θα προτιμούσε αν ο Dotcom εξαφανίζόταν εντελώς από το προσκήνιο.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν είχαν και πολλά για να διαμαρτυρηθούν κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Mega. Παρά το γεγονός ότι τα studio του Hollywood έχουν προσπαθήσει να πείσουν την Google να αποσύρει από τα αποτελέσματα της ότι αφορά το Mega για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, πολύ λίγες καταγγελίες έχουν κατατεθεί.

Ο Dotcom ενημέρωσε το TorrentFreak ότι ο αριθμός των ανακοινώσεων DMCA ημερησίως δεν υπερβαίνει ένα διψήφιο νούμερο, ενώ καθημερινά ανεβαίνουν πάνω από ένα εκατομμύριο αρχεία την ημέρα.

“Μέχρι αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε από 80 έως 100 αιτήσεις τη μέρα. Αυτός ο αριθμός είναι μικρός μπροστά στα 1.6 εκατομμύρια uploads που έχουμε καθημερινά”.

“Αντιδρούμε πολύ γρήγορα σε αυτές τις takedown αιτήσεις, ακριβώς όπως κάναμε και στο Megaupload,” ανέφερε ο Dotcom.

Πράγματι, οι αριθμοί των αιτήσεων που αφορούν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων του Mega είναι τίποτα σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες που αποστέλλονται καθημερινά. Εν μέρει η διαφορά όμως αυτή μπορεί να εξηγηθεί και από το γεγονός ότι το Dropbox το YouTube, και το Mega δεν επιτρέπουν στο Google να φανερώνει τα αρχεία του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS