ΑρχικήsecurityΗ Xiaomi δικαιολογεί την συλλογή δεδομένων από συσκευές της

Η Xiaomi δικαιολογεί την συλλογή δεδομένων από συσκευές της

Xiaomi

Η Xiaomi έκανε μία ανακοίνωση στο Blog της, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της, απέναντι στις κατηγορίες που κυκλοφόρησαν εναντίον της, σχετικά με την παρακολούθηση των δεδομένων περιήγησης και των κλήσεων των χρηστών της.

Ο ερευνητής ασφαλείας Cirlig, δήλωσε στο Forbes ότι κάθε φορά που χρησιμοποιεί το Redmi Note 8 του, κάθε του κίνηση καταγράφεται και αποστέλλεται σε τρίτους servers. Μεταξύ άλλων, οι ενέργειες που περιλαμβάνονται σε αυτές που παρακολουθούνται είναι το άνοιγμα φακέλων, τα τραγούδια που παίζουν στη συσκευή, ακόμα και κάθε σάρωση της οθόνης με το δάχτυλο του χρήστη.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία του Cirlig ήταν η καταγραφή των δεδομένων περιήγησης στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης της Xiaomi και στο πρόγραμμα περιήγησης Mint. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία καταγράφει Google queries, τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε καθώς και στοιχεία που προβλήθηκαν στη ροή ειδήσεων.

Ο ερευνητής ασφαλείας κατάφερε να αποδείξει ότι η καταγραφή των δεδομένων του συνεχιζόταν και στο Incognito mode. Επιπλέον διαπίστωσε ότι η ίδια πρακτική ακολουθείται και σε άλλα smartphone της Xiaomi.

Η εταιρεία από την πλευρά της, δήλωσε στην ανάρτησή της ότι τα δεδομένα χρήστη που συλλέγονται είναι συγκεντρωτικά και ότι χρησιμοποιούνται μόνο από την ίδια για εσωτερική ανάλυση. Επιπλέον σημείωσε ότι οι χρήστες είναι ενήμεροι σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται και ότι έχουν δώσει πρώτα τη συγκατάθεσή τους γι’ αυτό.

Η Xiaomi δήλωσε ακόμα ότι συγκεντρωτικά δεδομένα όπως πληροφορίες συστήματος, χρήση λειτουργιών διεπαφής χρήστη, ανταπόκριση και απόδοση, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός μεμονωμένου χρήστη. Λέει επίσης ότι τα δεδομένα περιήγησης συγχρονίζονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του ερευνητή για τη συλλογή δεδομένων στο Incognito mode, η Xiaomi τους αμφισβήτησε, λέγοντας ότι το μόνο που συλλέγεται είναι συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία χρήστη. Ωστόσο δεν έχει δικαιολογήσει πλήρως το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ερευνητής για αυτό το θέμα.

Τα όσα αναφέρει η εταιρεία στην ανάρτησή της δεν διαφέρουν από αυτά που δήλωσε κι ένας εκπρόσωπός της στο Forbes. Ωστόσο, παρόλο που τα δεδομένα που συλλέγονται είναι συγκεντρωτικά, ο Cirlig υποστηρίζει ότι περιλαμβάνουν μοναδικούς αριθμούς, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να αναγνωριστούν μεμονωμένες συσκευές. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα που προέρχονται από το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορούσαν «εύκολα να συσχετιστούν με έναν πραγματικό χρήστη πίσω από την οθόνη».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS