ΑρχικήUpdatesΤο CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

CoreOS Container

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux, έφτασε στο τέλος της. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το λειτουργικό σύστημα έλαβε τις τελικές ενημερώσεις του στις 26 Μαΐου και από εδώ και στο εξής δε θα λάβει περαιτέρω ενημερώσεις για επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ευπαθειών.

Επιπλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου ή μετά, το Red Hat θα καταργήσει όλες τις λίστες CoreOS image από αγορές cloud όπως οι AWS, Azure και Google Compute Engine. Συνεπώς εάν χρησιμοποιείτε ακόμα το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, συνίσταται να μεταβείτε απευθείας στον διάδοχό του, το Fedora CoreOS ή σε κάποιο άλλο της επιλογής σας.

Fedora CoreOS: Ο αντικαταστάτης του CoreOS Container Linux

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Fedora CoreOS είναι μία έκδοση λειτουργικού συστήματος, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και την τεχνολογία του Fedora Atomic Host και του CoreOS Container Linux. Πέρυσι, η Red Hat απέκτησε το CoreOS και κυκλοφόρησε μια προεπισκόπηση του νέου Fedora CoreOS.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Red Hat έκανε το Fedora CoreOS διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, ενώ αποκάλυψε επίσης την ημερομηνία που θα λάμβανε τέλος η υποστήριξη του CoreOS. Ως αποτέλεσμα, τόσο το CoreOS όσο και το Fedora Atomic Host έχουν φτάσει στο τέλος τους και το Fedora CoreOS αποτελεί το διάδοχό τους.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του Fedora CoreOS, διαθέτει τα εργαλεία τροφοδοσίας, το μοντέλο αυτόματης ενημέρωσης και τη φιλοσοφία του CoreOS Container Linux, καθώς και την τεχνολογία συσκευασίας, την υποστήριξη OCI και την ασφάλεια SELinux του Atomic Host.

Μετεγκατάσταση από το CoreOS

Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε στο Fedora CoreOS, αλλά θέλετε να το δοκιμάσετε πρώτα, μπορείτε να κατεβάστε το ISO image από εδώ για να κάνετε εγκατάσταση. Μπορείτε να το αναπτύξετε σε διάφορες πλατφόρμες όπως οι OpenStack, VMware, Cloud image και bare-metal hardware.

Διαφορετικά, εάν θέλετε να μεταβείτε από το CoreOS στο Fedora CoreOS, ακολουθήστε τις επίσημες οδηγίες εδώ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS