ΑρχικήsecurityΤα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση, καθώς και για πιο ασφαλή σύνδεση ασύρματου δικτύου.

Η ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020 κυκλοφόρησε σήμερα από τη Microsoft, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας σταδιακής διάθεσης σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

“Τα Windows 10 (Έκδοση 2004) υποστηρίζουν Wi-Fi 6 και WPA3”, λέει η Microsoft. “Το Wi-Fi 6 σάς προσφέρει καλύτερη ασύρματη κάλυψη και απόδοση με πρόσθετη ασφάλεια. Το WPA3 παρέχει βελτιωμένη ασφάλεια Wi-Fi χρησιμοποιώντας το πιο πρόσφατο πρότυπο.”

Windows 10 2004

Συνδεθείτε σε ταχύτερα και πιο ασφαλή δίκτυα Wi-Fi

Για να συνδεθείτε σε ασύρματα δίκτυα που χρησιμοποιούν Wi-Fi 6 και WPA3, θα χρειαστείτε ένα router με υποστήριξη τόσο για Wi-Fi 6 όσο και για WPA3, έναν αντάπτορα ασύρματου δικτύου με υποστήριξη Wi-Fi 6 και τα Windows 10 2004 εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας.

Για να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για τα Windows 10 και ότι έχει εγκατασταθεί η ενημέρωση των Windows May 2020, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Start και, στη συνέχεια, μεταβείτε στα Settings> Update & Security > Windows Update και κάντε κλικ στο Check for updates κουμπί.

Μπορείτε να δείτε εάν το router σας υποστηρίζει Wi-Fi 6 και WPA3 ελέγχοντας το documentation ή τσεκάροντας το website του κατασκευαστή του router.

“Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν το router σας υποστηρίζει Wi-Fi 6 ανοίγοντας τη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, πληκτρολογώντας την εντολή netsh wlan show driver. Κοιτάξτε δίπλα στους υποστηριζόμενους τύπους ραδιοφώνου και δείτε αν περιλαμβάνει το 802.11ax”, εξήγησε η Microsoft.

Για να δείτε εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi 6:

  1. Συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο δικτύου Wi-Fi στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών και, στη συνέχεια, επιλέξτε Properties κάτω από το όνομα δικτύου Wi-Fi.
  3. Στην οθόνη δικτύου Wi-Fi, στην περιοχή Properties, δείτε την τιμή δίπλα στο Protocol. Θα λέει Wi-Fi 6 (802.11ax) εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi 6.

Για να δείτε εάν είστε συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας την ασφάλεια WPA3:

  1. Συνδεθείτε σε δίκτυο Wi-Fi.
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο δικτύου Wi-Fi στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών και, στη συνέχεια, επιλέξτε Properties κάτω από το όνομα δικτύου Wi-Fi.
  3. Στην οθόνη δικτύου Wi-Fi, στην περιοχή Properties, δείτε την τιμή δίπλα στον τύπο ασφάλειας. Θα περιλαμβάνει WPA3 εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση WPA3 για ασφάλεια.

Wi-Fi 6 και WPA3

Το Wi-Fi 6 (Wifi 6) είναι η έκτη γενιά Wi-Fi που βασίζεται στο πρότυπο IEEE 802.11ax και συνοδεύεται από αρκετές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά υψηλότερων ρυθμών δεδομένων, χαμηλότερου λανθάνοντος χρόνου, αυξημένης χωρητικότητας, καλύτερης απόδοσης σε περιβάλλοντα με πολλές συνδεδεμένες συσκευές, καθώς και βελτιωμένη απόδοση ισχύος.

Το WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3) είναι ένα πρότυπο ασφάλειας και τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας χρήστη που η Wi-Fi Alliance ανέπτυξε για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ασφαλείας του WPA2 και για την καλύτερη ασφάλεια των ασύρματων δικτύων υπολογιστών.

Το WPA3 ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, τρεις μήνες αφότου η ερευνητής ασφάλειας Mathy Vanhoef αποκάλυψε την ευπάθεια KRACK που επηρεάζει το πρωτόκολλο WPA2 WiFi που χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια συσκευές.

Το πρότυπο κυκλοφόρησε αργότερα τον Ιούνιο του 2018 με πιο ανθεκτικό έλεγχο ταυτότητας βάσει κωδικού πρόσβασης και το αντίστοιχο της κρυπτογραφικής ισχύος 192 bit για εταιρικές λύσεις.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2019, οι ερευνητές ασφαλείας Mathy Vanhoef και Eyal Ronen ανακάλυψαν μια συλλογή νέων ζητημάτων ασφαλείας WPA3 που είναι γνωστά συλλογικά ως Dragonblood που επιτρέπουν στους εισβολείς να “σπάσουν” τους κωδικούς πρόσβασης δικτύου Wi-Fi, να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένη κίνηση δικτύου που ανταλλάσσεται μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών και να κλέβουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης, email και άλλα.

Μετά την αποκάλυψη των σφαλμάτων, η Wi-Fi Alliance δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι “τα ζητήματα αυτά μπορούν να μετριαστούν μέσω ενημερώσεων λογισμικού χωρίς καμία επίδραση στην ικανότητα των συσκευών να λειτουργούν καλά μαζί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι ευπάθειες έχουν έχουν αξιοποιηθεί και ότι οι κατασκευαστές συσκευών που επηρεάζονται έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενημερώσεων κώδικα για την επίλυση του προβλήματος. “

Οι πωλητές που επηρεάστηκαν ενημερώθηκαν επίσης για τις ευπάθειες του WPA3 από το WiFi Alliance, το CERT / CC και τους ερευνητές.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS