ΑρχικήsecurityΈνα νέο τσιπ ασφαλείας για smartphone αναπτύσσει η Samsung

Ένα νέο τσιπ ασφαλείας για smartphone αναπτύσσει η Samsung

Samsung

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, η Samsung κυκλοφόρησε ένα νέο secure element (SE) τσιπ, για να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Το νέο τσιπ, που ονομάζεται S3FV9RR, θα προσφέρεται ως αυτόνομο κλειδί με λογισμικό ασφαλείας, δήλωσε η εταιρεία.

Το Common Criteria, το οποίο αξιολογεί το επίπεδο ασφάλειας των προϊόντων πληροφορικής από το EAL0 έως το EAL7, με το 7 να θεωρείται το πιο ασφαλές, βαθμολόγησε το τσιπ ασφαλείας της Samsung με Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η βαθμολόγηση 6+, είναι η υψηλότερη που έχει λάβει μέχρι τώρα κάποιο αντίστοιχο στοιχείο.

Σύμφωνα με τη Samsung, το νέο τσιπ παρέχει προστασία για φορητές συσκευές, όπως smartphone και tablet κατά την εκκίνηση, τον χώρο αποθήκευσης και όταν πραγματοποιούνται πληρωμές μέσω κινητού, μεταξύ άλλων εφαρμογών.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικά διαβατήρια και cryptocurrency hardware wallets, καθώς και για την υποστήριξη hardware-based root και έλεγχο ταυτότητας μίας συσκευής. Το τσιπ είναι επίσης ευέλικτο, πρόσθεσε η Samsung, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την απόδοση ασφαλείας του κύριου επεξεργαστή μιας συσκευής.

Το νέο τσιπ θα είναι διαθέσιμο για τους καταναλωτές το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ένα παρόμοιο τσιπ, δημιουργήθηκε από την εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο για τη σειρά Galaxy S20, το έλαβε βαθμολόγηση CC EAL 5+.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Samsung δεν παρατήρησε αλλαγές στα έσοδά της. Ωστόσο όπως ανέφερε σε μία δήλωσή της, αναμένει ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη των smartphone θα παρουσιάσουν πτώση, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS