ΑρχικήsecurityNetflix down: Προβλήματα σε site και app λόγω υπερφόρτωσης δικτύου

Netflix down: Προβλήματα σε site και app λόγω υπερφόρτωσης δικτύου

Netflix υπερφόρτωσης δικτύου

Το Netflix σταμάτησε χθες να λειτουργεί, απαγορεύοντας σε χιλιάδες χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο site. Πιστεύεται, ότι η διακοπή έγινε λόγω υπερφόρτωσης δικτύου.

Σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών, το site απλά «αρνήθηκε να φορτώσει» όταν οι χρήστες προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, προβλήματα αναφέρθηκαν και από τους χρήστες που χρησιμοποιούν το app αντί του site. Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι έκαναν δοκιμές μέσω διάφορων πλατφορμών (έκδοση του netflix σε τηλέφωνα ή έξυπνες τηλεοράσεις), αλλά δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το site.

Το site παρακολούθησης Down Detector έδειξε ότι υπήρχαν προβλήματα σε όλο τον κόσμο, αν και τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην Ευρώπη. Η διακοπή λειτουργίας του Netflix εντοπίστηκε γύρω στις 6μμ. Είναι η ώρα που πολλοί άνθρωποι τελειώνουν την εργασία τους και προσπαθούν μαζικά να μπουν σε streaming υπηρεσίες, “ζορίζοντας” το δίκτυο. Πολλοί από αυτούς προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο site του Netflix, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το status page του Netflix, το οποίο συνήθως δείχνει αν η εταιρεία γνωρίζει ότι το site της είναι εκτός λειτουργίας, δεν περιελάμβανε κάποιο μήνυμα σχετικά με την κατάσταση του site (αν είναι online ή όχι). Το μόνο που υπήρχε, είναι ένα μήνυμα που λέει ότι λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού μπορεί να παρατηρηθούν κάποιες καθυστερήσεις.

“Λόγω της κρίσης COVID-19, χιλιάδες υπάλληλοι υποστήριξης πελατών πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, καθιστώντας πιο δύσκολη την υποστήριξη των κλήσεών σας”, λέει. “Γι’ αυτό το λόγο, βλέπουμε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής από το συνηθισμένο”.

Αυτό το μήνυμα του Netflix δείχνει ότι υπάρχουν προβλήματα με την τηλεφωνική υποστήριξη. Επομένως, η online υποστήριξη και το live chat είναι ίσως καλύτερες επιλογές αυτή την περίοδο. “Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε για την υπομονή σας”, αναφέρει το μήνυμα.

Ο λογαριασμός της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών του Netflix στο Twitter απάντησε σε ορισμένους χρήστες που αντιμετώπισαν το ζήτημα διακοπής της λειτουργίας, αλλά δεν ανέφερε εάν υπήρξε εκτεταμένη διακοπή.

Το Netflix είναι μια από τις streaming υπηρεσίες που ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ποιότητα των βίντεο σε μια προσπάθεια να μειώσει το φόρτο του δικτύου στην Ευρώπη. Με τη μαζική τηλεργασία και τηλεκπαίδευση τα δίκτυα έχουν φορτωθεί πολύ. Όλο και περισσότερες web και streaming υπηρεσίες παίρνουν ανάλογα μέτρα για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS