Κυριακή, 29 Μαρτίου, 13:15
Αρχική security Dark web hosting πάροχος παραβιάστηκε ξανά: 7,600 sites offline

Dark web hosting πάροχος παραβιάστηκε ξανά: 7,600 sites offline

Dark web

Το Daniel’s Hosting (DH), ο μεγαλύτερος δωρεάν web hosting πάροχος για dark web υπηρεσίες, έκλεισε χθες μετά από μια hacking επίθεση. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 16 μήνες, που ο πάροχος πέφτει θύμα επίθεσης.

Σχεδόν 7.600 dark web portals είναι offline λόγω του hack. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ένας επιτιθέμενος απέκτησε πρόσβαση και διέγραψε ολόκληρη τη βάση δεδομένων του web hosting portal.

Σύμφωνα με ένα post του Daniel Winzen, του Γερμανού προγραμματιστή που βρίσκεται πίσω από το Daniel’s Hosting, η επίθεση έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου, περίπου στις 3:30 π.μ.

Hacker διέγραψε όλα τα sites

Ο Winzen είπε ότι ένας επιτιθέμενος είχε πρόσβαση στο Daniel’s Hosting backend και διέγραψε όλες τις βάσεις δεδομένων που σχετίζονταν με τη φιλοξενία των sites. Έπειτα, ο hacker διέγραψε το λογαριασμό του Winzen και δημιούργησε ένα νέο για να τον χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο Winzen ανακάλυψε το hack το επόμενο πρωί. Τα περισσότερα δεδομένα, όμως, είχαν ήδη χαθεί. Η υπηρεσία Daniel’s Hosting δεν διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας.

Ο Winzen δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη βρει τον τρόπο με τον οποίο ο hacker κατάφερε να παραβιάσει το DH backend. Ωστόσο, επειδή η web hosting υπηρεσία ήταν περισσότερο ένα χόμπι γι’ αυτόν, δεν έχει ασχοληθεί πολύ με τη διερεύνηση της υπόθεσης.

“Επί του παρόντος είμαι πολύ απασχολημένος με την καθημερινή μου ζωή και με άλλα projects και αποφάσισα να μην ξοδέψω πολύ χρόνο για να το ερευνήσω”, δήλωσε ο Winzen.

Ο Winzen τόνισε ότι ο hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση μόνο στο DH backend database account και ότι οι λογαριασμοί των χρηστών, που είχαν τα sites τους στην πλατφόρμα Daniel’s Hosting, δεν επηρεάστηκαν από το hack.

Ωστόσο, ο Winzen συμβουλεύει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς DH, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό, αν χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό.

Η υπηρεσία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για λίγο διάστημα

Ο Winzen δήλωσε ότι η Daniel’s Hosting dark web hosting υπηρεσία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για ένα διάστημα.

“Πρόκειται για ένα project με το οποίο ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου, παράλληλα με τη full-time εργασία μου και είναι πολύ χρονοβόρο το να προσπαθήσω να διατηρήσω καθαρό τον server από παράνομα και scammy sites“, δήλωσε ο Winzen.

“Ξοδεύω 10 φορές περισσότερο χρόνο για τη διαγραφή λογαριασμών. Θέλω αυτόν τον χρόνο για να συνεχίσω τον προγραμματισμό”, πρόσθεσε. “Αυτή τη στιγμή δεν σκοπεύω να συνεχίσω το hosting project”.

Ο Winzen είπε, ακόμα, ότι οι χρήστες που χρειάζονται δωρεάν φιλοξενία για dark web portals μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους παρόμοιους παρόχους φιλοξενίας, όπως το Freedom Hosting Reloaded, το Ablative Hosting, το OneHost ή το IBHost.

“Σχεδιάζω να επαναφέρω την υπηρεσία αργότερα με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις”, δήλωσε ο Winzen. “Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω”.

Δεύτερη hacking επίθεση

Η υπηρεσία φιλοξενίας Daniel’s Hosting είχε πέσει θύμα επίθεσης και το Νοέμβριο του 2018. Τότε ένας hacker διέγραψε όλα τα sites (περισσότερα από 6.500) που φιλοξενούσε η υπηρεσία.

Το Daniel’s Hosting έγινε ο μεγαλύτερος πάροχος φιλοξενίας για dark web υπηρεσίες, μετά την παραβίαση και το κλείσιμο του Freedom Hosting II, ενός άλλου δημοφιλούς παρόχου, από τους Anonymous.

Το 2017, οι Anonymous δήλωσαν ότι χάκαραν το Freedom Hosting II, καθώς ανακάλυψαν ότι ο πάροχος φιλοξενίας στέγαζε portals που σχετίζονταν με παιδική κακοποίηση.

Το Daniel’s Hosting δεν αντιμετώπισε τέτοιες κατηγορίες, καθώς ο Winzen φρόντιζε να ανακαλύπτει τέτοιου είδους sites και να τα αφαιρεί από την υπηρεσία του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...

Xbox X: Έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα της GPU από την AMD

Η AMD ισχυρίστηκε ότι ένας hacker απόκτησε πρόσβαση και έκλεψε αρχεία για μερικές από τις τρέχουσες και...

Το Zoom στέλνει τα data σας στο Facebook, είτε έχετε λογαριασμό είτε όχι

Καθώς οι άνθρωποι εργάζονται και κοινωνικοποιούνται από το σπίτι, το Zoom βιώνει μια εκτόξευση της δημοτικότητας του. Αυτό που η εταιρεία και...