Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 20:17
Αρχική security Dark web hosting πάροχος παραβιάστηκε ξανά: 7,600 sites offline

Dark web hosting πάροχος παραβιάστηκε ξανά: 7,600 sites offline

Dark web

Το Daniel’s Hosting (DH), ο μεγαλύτερος δωρεάν web hosting πάροχος για dark web υπηρεσίες, έκλεισε χθες μετά από μια hacking επίθεση. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 16 μήνες, που ο πάροχος πέφτει θύμα επίθεσης.

Σχεδόν 7.600 dark web portals είναι offline λόγω του hack. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ένας επιτιθέμενος απέκτησε πρόσβαση και διέγραψε ολόκληρη τη βάση δεδομένων του web hosting portal.

Σύμφωνα με ένα post του Daniel Winzen, του Γερμανού προγραμματιστή που βρίσκεται πίσω από το Daniel’s Hosting, η επίθεση έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου, περίπου στις 3:30 π.μ.

Hacker διέγραψε όλα τα sites

Ο Winzen είπε ότι ένας επιτιθέμενος είχε πρόσβαση στο Daniel’s Hosting backend και διέγραψε όλες τις βάσεις δεδομένων που σχετίζονταν με τη φιλοξενία των sites. Έπειτα, ο hacker διέγραψε το λογαριασμό του Winzen και δημιούργησε ένα νέο για να τον χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο Winzen ανακάλυψε το hack το επόμενο πρωί. Τα περισσότερα δεδομένα, όμως, είχαν ήδη χαθεί. Η υπηρεσία Daniel’s Hosting δεν διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας.

Ο Winzen δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη βρει τον τρόπο με τον οποίο ο hacker κατάφερε να παραβιάσει το DH backend. Ωστόσο, επειδή η web hosting υπηρεσία ήταν περισσότερο ένα χόμπι γι’ αυτόν, δεν έχει ασχοληθεί πολύ με τη διερεύνηση της υπόθεσης.

“Επί του παρόντος είμαι πολύ απασχολημένος με την καθημερινή μου ζωή και με άλλα projects και αποφάσισα να μην ξοδέψω πολύ χρόνο για να το ερευνήσω”, δήλωσε ο Winzen.

Ο Winzen τόνισε ότι ο hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση μόνο στο DH backend database account και ότι οι λογαριασμοί των χρηστών, που είχαν τα sites τους στην πλατφόρμα Daniel’s Hosting, δεν επηρεάστηκαν από το hack.

Ωστόσο, ο Winzen συμβουλεύει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς DH, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό, αν χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό.

Η υπηρεσία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για λίγο διάστημα

Ο Winzen δήλωσε ότι η Daniel’s Hosting dark web hosting υπηρεσία θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για ένα διάστημα.

“Πρόκειται για ένα project με το οποίο ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου, παράλληλα με τη full-time εργασία μου και είναι πολύ χρονοβόρο το να προσπαθήσω να διατηρήσω καθαρό τον server από παράνομα και scammy sites“, δήλωσε ο Winzen.

“Ξοδεύω 10 φορές περισσότερο χρόνο για τη διαγραφή λογαριασμών. Θέλω αυτόν τον χρόνο για να συνεχίσω τον προγραμματισμό”, πρόσθεσε. “Αυτή τη στιγμή δεν σκοπεύω να συνεχίσω το hosting project”.

Ο Winzen είπε, ακόμα, ότι οι χρήστες που χρειάζονται δωρεάν φιλοξενία για dark web portals μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους παρόμοιους παρόχους φιλοξενίας, όπως το Freedom Hosting Reloaded, το Ablative Hosting, το OneHost ή το IBHost.

“Σχεδιάζω να επαναφέρω την υπηρεσία αργότερα με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις”, δήλωσε ο Winzen. “Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω”.

Δεύτερη hacking επίθεση

Η υπηρεσία φιλοξενίας Daniel’s Hosting είχε πέσει θύμα επίθεσης και το Νοέμβριο του 2018. Τότε ένας hacker διέγραψε όλα τα sites (περισσότερα από 6.500) που φιλοξενούσε η υπηρεσία.

Το Daniel’s Hosting έγινε ο μεγαλύτερος πάροχος φιλοξενίας για dark web υπηρεσίες, μετά την παραβίαση και το κλείσιμο του Freedom Hosting II, ενός άλλου δημοφιλούς παρόχου, από τους Anonymous.

Το 2017, οι Anonymous δήλωσαν ότι χάκαραν το Freedom Hosting II, καθώς ανακάλυψαν ότι ο πάροχος φιλοξενίας στέγαζε portals που σχετίζονταν με παιδική κακοποίηση.

Το Daniel’s Hosting δεν αντιμετώπισε τέτοιες κατηγορίες, καθώς ο Winzen φρόντιζε να ανακαλύπτει τέτοιου είδους sites και να τα αφαιρεί από την υπηρεσία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:01:47

Data breach σε δικηγορική εταιρεία εκθέτει στοιχεία υπαλλήλων της Google

Η δικηγορική εταιρεία μετανάστευσης Fragomen, Del Rey, Bernsen & Loewy, LLP αποκάλυψε ότι υπέστη data breach που οδήγησε στη διαρροή προσωπικών στοιχείων...

Πως να εγκαταστήσετε ένα αρχείο .watchface στο Apple Watch

Το Apple Watch σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τα faces του ρολογιού ώστε να εμφανίζονται όλα τα είδη των χρήσιμων πληροφοριών. Αλλά ξέρατε...

Οι πέντε μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων του 21ου αιώνα

Τα δεδομένα γίνονται όλο και πιο περιζήτητα όσο η καθημερινότητά μας ψηφιοποιείται περισσότερο. Οι τεχνολογικοί γίγαντες που μονοπωλούν τα δεδομένα είναι οι...

Η Microsoft περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2

Η Microsoft αυτή τη στιγμή περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2 για να παρέχει σε όλους τους χρήστες που θέλουν να...

Πως να ενεργοποιήσετε τη νέα μυστική λειτουργία Read more του Chrome

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, v86, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιέχει ένα μυστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Read...

Πως να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu

Ξεκινώντας από την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020, τα Windows 10 είναι προεπιλεγμένα σε ένα θέμα που αφαιρεί τα έντονα χρώματα από τη...

Το τηλεσκόπιο της NASA ανακαλύπτει πόσιμο νερό στο φεγγάρι

Πριν από έντεκα χρόνια, ένα διαστημικό σκάφους άλλαξε την άποψη μας για το φεγγάρι για πάντα. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους...

Microsoft: Ενισχύει τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων

Η Microsoft έχει βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων στο Azure Active Directory (Azure AD) και έχει φτάσει στο σημείο...

Πώς θα αποτρέψουμε τις εταιρείες να βρίσκουν τον αριθμό τηλεφώνου μας

Την εποχή της διαφήμισης, όσο περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες είναι γνωστές τόσο πιο βολικό είναι για τις εταιρείες. Και ειδικότερα, οι...

Παραβίαση σε κλινική ψυχοθεραπείας οδήγησε σε εκβιασμούς ασθενών

Πριν δύο χρόνια, έλαβε χώρα μια κυβερνοεπίθεση σε μια φινλανδική κλινική ψυχοθεραπείας, η οποία κατέληξε σε κλοπή δεδομένων και απαίτηση λύτρων. Τώρα,...