ΑρχικήinetInstagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την ανακοίνωση μέσω ενός blog post, και είπε ότι σύντομα θα εισαγάγει τις διαφημίσεις.

Instagram

Οι IGTV διαφημίσεις (Instagram TV Ads), θα εμφανίζονται όταν κάποιος πατάει για να δει ένα βίντεο στο IGTV. Η διάρκεια των διαφημίσεων δε θα είναι πάνω από 15 δευτερόλεπτα, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή για παράλειψη της διαφήμισης. Η εταιρεία πρόκειται να πειραματιστεί με τη νέα διαμόρφωση για ένα χρόνο, δοκιμάζοντας διαφορετικές διαφημίσεις και διαφορετικούς τρόπους προβολής τους.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, το Instagram θα ενσωματώσει τις IGTV διαφημίσεις για έναν περιορισμένο αριθμό λογαριασμών και μόνο για 200 επιχειρηματικούς συνεργάτες. Σύντομα, η υπηρεσία θα είναι ευρέως διαθέσιμη, ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα.

IGTV

Στο blog post αναφέρεται, επίσης, ότι θα δούμε μια νέα λειτουργία των live video. Το Instagram θα δώσει τη δυνατότητα στους θαυμαστές των δημιουργών να «κάνουν δωρεές» μέσω του «Badge» για τα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση.

Τα Instagram Live Badges θα λειτουργούν ακριβώς όπως τα YouTube Badges. Θα προσφέρουν στους δημιουργούς την ευκαιρία να αυξήσουν το εισόδημα τους μέσω “δωρεών” από τους θαυμαστές τους. Οι χρήστες που θα αγοράζουν τα badges θα μπορούν να εντοπιστούν εύκολα στα σχόλια και θα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες.

Ωστόσο, η κυκλοφορία αυτής της δυνατότητας είναι πολύ περιορισμένη προς το παρόν, κάτι που ίσως απογοητεύσει κάποιους χρήστες. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν ότι η εταιρεία θα το διαθέσει σύντομα παγκοσμίως.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το Instagram θα δημιουργήσει και το «Brand Collabs Manager», για την υποστήριξη των εμπορικών λογαριασμών. To Brand Collabs Manager θα βοηθήσει τους δημιουργούς να προωθήσουν το brand τους και να βρουν τους καλύτερους συνεργάτες.

Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα για Live Shopping, που θα επιτρέπει στους influencers και τα brands να κάνουν tag σε προϊόντα, για την προώθησή τους σε live video.

Λόγω του COVID-19 και του εγκλεισμού, οι δημιουργοί θα βρουν πολύ βοηθητικές τις νέες πρωτοβουλίες του Instagram, καθώς βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε live βίντεο και στο IGTV. Εδώ και καιρό δεν μπορούν να κάνουν βίντεο με υψηλό budget, σε εξωτερικούς χώρους, όπως παλιά. Η απόκτηση εσόδων μέσω IGTV διαφημίσεων και badges θα είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS