ΑρχικήHow ToΕνσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

Ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν έναν κρυφό λογαριασμό διαχειριστή με το οποίο μπορείτε να διαχειρίζεστε όλους τους πόρους του υπολογιστή. Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows XP, αυτός ο λογαριασμός ήταν ήδη διαθέσιμος όταν ρυθμίσατε τον υπολογιστή για πρώτη φορά. Στα Windows Vista και μετα, ο ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή. Σε αυτό το άρθρο, θα δείτε πώς και γιατί μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτό το λογαριασμό στα Windows 10.

Ενεργοποίηση του λογαριασμού

Υπάρχουν δύο τρόποι να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το κάνετε από την Διαχείριση του υπολογιστή (computer management).

Σημείωση: Η Διαχείριση είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 Pro. Για Windows 10 Home χρησιμοποιήστε τις οδηγίες με την γραμμή εντολών.

Με δεξί κλικ, πατήστε στο Start (ή πατήστε Windows + X) και Επιλέξτε Computer Management.

Ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

Στη συνέχεια, επιλέξτε Local Users and Groups >> Users .

Ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

Επιλέξτε το administator, κάντε δεξί κλικ πάνω του και πατήστε τα Properties. Αποεπιλέξτε όπου λέει ότι ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος. Ύστερα, πατήστε το “Apply” και μετά то OK .

Ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

 

Ενεργοποίηση του λογαριασμού από την γραμμή εντολών.

Ανοίξτε τo Start. Πληκτρολογήστε CMD, πατήστε δεξί κλικ πάνω του, και επιλέξτε “Run as administrator”.

Ενσωματωμένος λογαριασμός διαχειριστή: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση

Πληκτρολογήστε αυτή την εντολή και πατήστε Enter:

net user administrator /active:yes

Μπορείτε επίσης να το απενεργοποιήσετε πληκτρολογώντας :

net user administrator /active:no

 

Σε τι χρησιμεύει ;

Η εξήγηση των τρόπων ενεργοποίησης του λογαριασμού είναι πολύ πιο εύκολη από την εξήγηση γιατί θα θέλατε να το κάνετε. Εάν δεν ξέρετε γιατί θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό, πιθανώς δεν τον χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, θα είναι καλύτερα να τον αφήσετε απενεργοποιημένο, γιατί αυτός ο λογαριασμός έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ολόκληρο το σύστημά σας, γεγονός που τον καθιστά μη ασφαλή. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα όπου ο ενσωματωμένος λογαριασμός μπορεί να κάνει το οποίο ένας τυπικός λογαριασμός διαχειριστή δεν μπορεί να κάνει. Όταν δημιουργείτε και ρυθμίζετε τα Windows 10, ο πρώτος λογαριασμός που δημιουργείτε είναι λογαριασμός διαχειριστή.

Αν κατά λάθος χάσετε τον κωδικό πρόσβασης για τον κανονικό διαχειριστή, η χρήση του ενσωματωμένου λογαριασμού μπορεί να σας χρησιμεύσει, αλλά μόνο εάν τον έχετε ενεργοποιήσει εκ των προτέρων. Αν αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο θέλετε να το χρησιμοποιείτε, καλύτερα είναι να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό τυπικό διαχειριστή αντί να χρησιμοποιείτε τον ενσωματωμένο.

Τότε, γιατί υπάρχει αυτός ο ενσωματωμένος διαχειριστής ; Περισσότερο τον χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές OEM οι οποίοι κάνουν αλλαγές στο σύστημα πριν τελειοποιηθεί. Εάν δεν είσαι ένας από αυτούς, δεν το χρειάζεσαι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS