ΑρχικήsecurityHackers εισβάλλουν σε επίσημους Twitter λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων

Hackers εισβάλλουν σε επίσημους Twitter λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων

Hackers χρησιμοποίησαν μια πλατφόρμα για να χακάρουν τους επίσημους λογαριασμούς Twitter των Ολυμπιακών Αγώνων και της FC Barcelona, για να δημοσιεύσουν ένα μήνυμα ότι ο πολύ γνωστός παίκτης Neymar θα επέστρεφε στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Η ομάδα hacking που ονομάζεται OurMine, η οποία τον περασμένο μήνα παραβίασε τους λογαριασμούς των social media της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (NFL) και 15 από τις ομάδες της, έκανε hijack σε λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και της FC Barcelona.

Hackers εισβάλλουν σε επίσημους Twitter λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων
Hackers εισβάλλουν σε επίσημους Twitter λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με την Engadget, το Twitter επιβεβαίωσε το hacking, λέγοντας ότι η OurMine χρησιμοποίησε μια “πλατφόρμα τρίτου μέρους” για να πάρει τον έλεγχο των λογαριασμών. Το Twitter έκλεισε τους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν και “συνεργάστηκε στενά” με τους εταίρους για την αποκατάστασή τους. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι “διερευνά πιθανή παραβίαση” ενώ η Βαρκελώνη δήλωσε ότι θα διεξάγει έναν έλεγχο της κατάστασης.

Η Ourmine πιστεύεται ότι έχει έδρα τη Σαουδική Αραβία και έχει παραβιάσει τους social media λογαριασμούς των NFL, 49ers, Cardinals, Bears, Bills, Broncos, Browns, Bucs, Cowboys, Colts, Chiefs, Eagles, Giants, Packers, Texans και Vikings τον προηγούμενο μήνα. Τα περισσότερα από τα tweets που δημοσιεύτηκαν από τους hackers της OurMine προήλθαν από τον Khoros – μια υπηρεσία web που χρησιμοποιείται από τα τμήματα ψηφιακού μάρκετινγκ και PR για τη διαχείριση λογαριασμών social media και συνδέεται με έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων ως εφαρμογή τρίτου μέρους.

Hackers εισβάλλουν σε επίσημους Twitter λογαριασμούς των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ourmine έχει εμπλακεί σε hacking υψηλού προφίλ στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στους social media λογαριασμούς των διασημοτήτων όπως ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg, ο CEO του Twitter Jack Dorsey και ο CEO της Google, Sundar Pichai, για να αναφέρουμε μερικά ονόματα. Η ομάδα δραστηριοποιείται από το 2016 και πιστεύεται ότι αποτελείται από αρκετούς Σαουδάραβες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS