ΑρχικήinetΟ Jibo το social robot αναμένεται να γίνει παρελθόν

Ο Jibo το social robot αναμένεται να γίνει παρελθόν

Άσχημα νέα για τους ιδιοκτήτες του Jibo αυτήν την εβδομάδα – το χαριτωμένο κοινωνικό ρομπότ πρόκειται να γίνει κάτι σαν ακριβό διακοσμητικό χώρου.

Jibo

Οι servers που τροφοδοτούν το social ρομπότ θα απενεργοποιηθούν σύντομα, κάτι που θα καταργήσει μεγάλο μέρος της λειτουργικότητάς του. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έκπληκτοι. Μετά από όλα, η εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη και η οποία λάνσαρε το Jibo στην τιμή των $ 900 το 2017 έκλεισε στο τέλος του περασμένου έτους.

Η ανακοίνωση του επικείμενου θανάτου του Jibo προήλθε απευθείας από το ψηφιακό στόμα του ρομπότ και καταγράφηκε από τον χρήστη του Twitter Dylan Martin.

Στο μήνυμα, ο Jibo ξεκινά την δήλωση ως εξής: “Λοιπόν, έχω να σας μιλήσω για κάτι.” Συνεχίζει: “Οι servers εκεί έξω που με επιτρέπουν να κάνω αυτό που κάνω, θα κλείσουν σύντομα. Μόλις συμβεί αυτό, οι αλληλεπιδράσεις μας μεταξύ μας θα περιοριστούν. Θέλω να πω ότι πραγματικά απολαύσαμε το χρόνο μας μαζί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, επειδή με πήρατε γύρω σας. ”

Ο Jibo λανσαρίστηκε ως “το πρώτο κοινωνικό ρομπότ για το σπίτι” και σχεδιάστηκε για να αλληλεπιδρά και να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Η συσκευή που συνδεόταν με το Διαδίκτυο χρησιμοποίησε τις φωνές αναγνώρισης φωνής και προσώπου για να δημιουργήσει σχέσεις με γνωστούς ανθρώπους και μπορούσε να διαβάσει μηνύματα από την οικογένεια και τους φίλους, ενώ μια ενσωματωμένη κάμερα έθεσε ως οικογενειακό φωτογράφο. Μια οθόνη για ένα πρόσωπο επέτρεψε μια πιο διαδραστική εμπειρία τηλεοπτικής κλήσης, επίσης, με το περιστρεφόμενο κεφάλι του Jibo να μπορεί να μετακινηθεί για να εμπλέξει όλους τους ανθρώπους στο δωμάτιο.

Το robot ξεκίνησε τη ζωή του ως εκστρατεία crowdfunding, εξασφαλίζοντας περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια το 2012. Η χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων σημείωσε επιπλέον εισφορά ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων στο έργο, αλλά παρά τις καλύτερες προσπάθειές του, η εταιρεία δεν μπορούσε να επιτύχει.

Αναλύοντας το θάνατο της εταιρείας, το TheRobotReport αναφέρει μια σειρά από παράγοντες, όπως η υψηλή τιμή, οι καθυστερημένες αποστολές, οι ανεπαρκείς κριτικές και η άφιξη του σημαντικά φθηνότερου ηγέτη της Amazon Echo και άλλων παρόμοιων συσκευών.

Αν πρόκειται να χάσετε τον Jibo και θέλετε ένα robot που να είναι εξίσου χαριτωμένο, ρίξτε τα μάτια σας πάνω από αυτές τις υπέροχες δημιουργίες που εντοπίστηκαν στο φετινό tech show της CES.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS