ΑρχικήsecurityWeb apps θα σε αφήνουν σύντομα να κάνεις log in με κλειδιά...

Web apps θα σε αφήνουν σύντομα να κάνεις log in με κλειδιά hardware

Καλές ειδήσεις για τους φύτουκλες της ασφάλειας (και εμάς τους υπόλοιπους): Το WebAuthn (συντομογραφία του Web Authentication), ένα πρότυπο για την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας στο Διαδίκτυο, έχει τώρα εγκαινιαστεί ως επίσημο πρότυπο από την World Wide Web Consortium και την FIDO Alliance. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε συσκευές hardware, όπως κλειδιά ασφαλείας USB και βιομετρικούς σαρωτές, για να συνδεθείτε με ασφάλεια σε εφαρμογές και υπηρεσίες web.

hardware

Σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας (αν και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ήδη έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να σας βοηθάει με αυτό).

Το πρότυπο WebAuthn υποστηρίζεται ήδη από δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox, το Safari και το Microsoft Edge. Το μόνο που έχει απομείνει είναι οι ιστοτόποι να υιοθετήσουν το API και να επιτρέψουν στους χρήστες την επιλογή να συνδεθούν μέσω hardware που υποστηρίζεται από το WebAuthn.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προσφέρει ήδη μια παρόμοια επιλογή για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας ένα hardware κλειδί. θα χρειαστεί να αγοράσετε δύο από αυτά για να εγγραφείτε (ένα από αυτά χρησιμεύει ως αντίγραφο ασφαλείας), και θα σας καθοδηγήσει περίπου με $ 35- $ 45 για ένα σετ. Αυτά τα κλειδιά απαιτούν απλώς να τα συνδέσετε στη θύρα USB της επιφάνειας εργασίας σας ή να συνδεθείτε στο σύστημά σας μέσω Bluetooth. Μερικές επιλογές παρέχουν επίσης ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, απαιτώντας από εσάς να πιστοποιήσετε τον εαυτό σας με δακτυλικό αποτύπωμα.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το σύστημα ελέγχου ταυτότητας μέσω ασφαλούς hardware, οι άνθρωποι θα έχουν πολύ λιγότερους λόγους να χρησιμοποιήσουν ξανά τους παλιούς κωδικούς τους. Αυτό θα τους κάνει λιγότερο επιρρεπείς στην κλοπή ταυτότητας μέσω παραβιάσεων δεδομένων σημαντικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς οι hackers είναι γνωστό ότι δοκιμάζουν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη-κωδικού πρόσβασης σε πολλές εφαρμογές ιστού για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές.

Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε τις αγαπημένες μας υπηρεσίες να υιοθετήσουν το WebAuthn σωστά και τα κλειδιά του hardware να γίνουν ευρύτερα και οικονομικά διαθέσιμα, ώστε να μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε για τους κωδικούς πρόσβασης και τις παραβιάσεις.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS