ΑρχικήsecurityΜήπως το παιδί σας ασχολείται με το hacking;

Μήπως το παιδί σας ασχολείται με το hacking;

Μια αφίσα που προειδοποιεί τους γονείς για τα προγνωστικά και τα εργαλεία που τα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιούν για να ασχοληθούν με το hacking, κυκλοφορεί στα social media.

Η αφίσα, που σχεδιάστηκε για να εκπαιδεύει γονείς που δεν γνωρίζουν πολλά από τεχνολογικής πλευράς, έχει εκδοθεί από την περιφερειακή μονάδα οργανωμένου εγκλήματος του West Midlands (WMROCU) και απαριθμεί διάφορα προγράμματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται συνήθως για penetration testing και ethical hacking – μαζί με την δημοφιλής εφαρμογή συνομιλίας Discord και τον Browser Tor με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον Gareth Illmann-Walker στο Twitter, ένα αυτο-περιγραφόμενο «White Hat open source geek», η αφίσα διανεμήθηκε στα τοπικά σχολεία μέσω του Συμβουλίου της Γουάλσολ.

Για τους μη γνώστες, ο όρος «white hat hacker» αναφέρεται σε κάποιον που διερευνά δίκτυα και συστήματα για διαρροές με την πρόθεση να το αναφέρει πριν συμβεί κάτι πραγματικά κακό. Είναι μια αξιόλογη και περιστασιακά προσοδοφόρα «δουλειά». Οι «black hat hackers» κάνουν το ίδιο πράγμα, αλλά όχι για καλούς σκοπούς.

Παρόλο που είναι αναμφίβολα καλών προθέσεων, η αφίσα αναμφίβολα προειδοποιεί περισσότερο από ό, τι ενημερώνει, στο βαθμό που η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) – το λογότυπο της οποίας εμφανίζεται στην αφίσα – έχει αποστασιοποιηθεί δημοσίως από την εκστρατεία.

Μέσω του Twitter, η NCA δήλωσε: “… η NCA δεν συμμετείχε στην παραγωγή ή στην κυκλοφορία αυτής της αφίσας”.

“Υπάρχουν πολλά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούν τα παιδιά με τεχνολογικές γνώσεις, μερικά από τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για νόμιμους όσο και για παράνομους σκοπούς, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουν οι γονείς και τα παιδιά πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια”.

Ενώ το Metasploit, το Wi-Fi Pineapple και το λειτουργικό σύστημα Kali Linux μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν σε ανήθικους και παράνομους σκοπούς, αυτό δεν είναι ο σκοπός τους – χρησιμοποιούνται επίσημα για την ανίχνευση αδυναμιών ασφαλείας, την προσομοίωση συλλογής δεδομένων και την παρακολούθηση δικτύου. – καλούνται, επιθέσεις με το άτομο στο μέσον, και να μάθουν για την ασφάλεια.

Ομοίως, το Discord δεν είναι εργαλείο hacking. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους hackers για τη διανομή malware στο παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα εργαλείο hacking όπως και τα WhatsApp, Signal ή Facebook Messenger.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν είναι επίσης εργαλείο hacking, παρόλο που ο καθένας που ασκεί ανήθικη ή παράνομη δραστηριότητα μπορεί να θέλει να το χρησιμοποιήσει για να αποφύγει την ανίχνευση από τις αρχές.

hacking επίθεση-Μισούρι

Όπως τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης και οι κρυπτογραφημένες συνδέσεις που προσφέρουν οι περισσότεροι πάροχοι VPN, ο Tor Browser κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας, έτσι ώστε ο ISP να μην μπορεί να δει τα αιτήματά σας HTTP.

Και πάλι, η παρουσία του Tor Browser εδώ είναι κάτι μυστηριώδες, όπως τα TunnelBear ή τα ExpressVPN.

Το WMROCU από πλευράς του δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί με την NCA και αν πράγματι συμμετείχε στην καμπάνια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS