ΑρχικήbusinessTop 4 Computer Science Επαγγέλματα με ιδιαίτερη ανάπτυξη

Top 4 Computer Science Επαγγέλματα με ιδιαίτερη ανάπτυξη

Σήμερα, ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού εξαρτάται, λόγω της δουλειάς του, από κάποια IoT συσκευή. Είτε αυτό είναι ένα κινητό τηλέφωνο, είτε ένας φορητός υπολογιστής, είτε υπολογιστής γραφείου. Έτσι, σε έναν κόσμο όπου οι υπολογιστές έχουν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την ύπαρξή μας, υπάρχει μια τεράστια ζήτηση για άτομα με εξειδίκευση στο computer science. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά ανάπτυξης φτάνουν γύρω στο 15% ετησίως.

Μία από τις εργασίες που έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του λεγόμενου Systems Software Engineer. Η δουλειά του είναι να αξιοποιήσει τις θεωρίες και τις αρχές της επιστήμης των υπολογιστών και σε συνδυασμό με τη μαθηματική ανάλυση, να δοκιμάσει, να σχεδιάσει και να δημιουργήσει λογισμικό για τα ηλεκτρονικά μας συστήματα.

Οι Systems Software Engineers είναι οι IT experts οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δημιουργία εφαρμογών όπως λειτουργικά συστήματα, παιχνίδια υπολογιστών, συστήματα ελέγχου δικτύου, βάσεις δεδομένων και επιχειρηματικές εφαρμογές.

Προκειμένου να αποκτήσετε μια θέση εργασίας σε αυτόν τον τομέα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα πτυχίο, είτε σε computer systems, software ή μαθηματικά σε συνδυασμό με κάποια εμπειρία στον τομέα του software engineering.

Computer Science

Ένα ακόμα επάγγελμα είναι αυτό του Computer Network Architect που η δουλειά του είναι ο σχεδιασμός, η συντήρηση και η υλοποίηση βάσεων δεδομένων και συστημάτων δικτύου, όπως intranets, τοπικά δίκτυα, extranets και δίκτυα ευρείας περιοχής. Έχουν την ευθύνη να αξιολογούν τις ανάγκες μιας εταιρείας τόσο για επικοινωνίες όσο και για ανταλλαγή δεδομένων. Πρόσθετα καθήκοντα ενός Computer Network Architect περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά.

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν θέσεις εργασίας στον τομέα αυτό μπορούν να κερδίσουν κατά μέσο όρο περίπου 100.000 δολάρια ετησίως. Έτσι, οι προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ θετικές.

Computer Science

Επιπλέον, το επάγγελμα του Systems Security Administrator έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη στο Computer Science τομέα. Ο ρόλος του είναι να δημιουργεί και να υλοποιεί υποδομές συστημάτων, να αναβαθμίζει και να σχεδιάζει software, να επιβλέπει οποιαδήποτε δραστηριότητα του server καθώς και να διατηρεί την ασφάλεια του. Επίσης, ένας Systems Security Administrator ασχολείται με τυχόν τεχνικά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν, εξασφαλίζοντας ότι ένα δίκτυο λειτουργεί με τη μέγιστη απόδοση.

Για να εργαστείτε ως Systems Security Administrator, θα πρέπει να έχετε είτε Associate degree είτε ένα πιστοποιητικό σε σχετική εκπαίδευση.

Τέλος, ένας Professional Hacker (white-hat hacker) δεν είναι αυτό που νομίζετε. Η δουλειά του είναι να εμποδίζει τους black-hat hackers και άλλες παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες να εμφανιστούν σε ένα δίκτυο. Ένας Professional Hacker είναι ένα κρίσιμο μέλος οποιασδήποτε ομάδας, δεδομένου ότι η δουλειά του περιλαμβάνει την ανίχνευση και την αποτροπή κάθε κακόβουλης δραστηριότητας σε οποιοδήποτε σύστημα.

Ένας Professional Hacker είναι βασικά ένας πολύ ικανός προγραμματιστής υπολογιστών, ο οποίος είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το hardware και το software με τον πιο περίπλοκο τρόπο, για να βοηθήσει ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.

Για να αποκτήσετε μια θέση εργασίας σε αυτόν τον τομέα, πρέπει τουλάχιστον να έχετε πιστοποίηση μαζί με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες.

Computer Science

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS