ΑρχικήinetΠεντάγωνο ΗΠΑ: Έφερε στη δημοσιότητα απόρρητα βίντεο με UFO!

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Έφερε στη δημοσιότητα απόρρητα βίντεο με UFO!

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έφερε στο φως της δημοσιότητας τρία απόρρητα βίντεο που δείχνουν “μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα” (UFO). Αυτά τα μικρού μήκους απόρρητα βίντεο είχαν προηγουμένως κυκλοφορήσει από μια ιδιωτική εταιρεία. Σε αυτά απεικονίζονται μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) που κινούνται γρήγορα, ενώ καταγράφονται από υπέρυθρες κάμερες. Στα δύο από τα απόρρητα βίντεο, ακούγονται μέλη της υπηρεσίας που αντιδρούν με δέος και έκπληξη βλέποντας πόσο γρήγορα κινούνται τα αντικείμενα. Ένα από τα μέλη που ακούγονται, εικάζει ότι πρόκειται για drone.


Τον Σεπτέμβριο, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναγνώρισε επίσημα την εγκυρότητα αυτών των βίντεο, τα οποία κυκλοφορούν τώρα επίσημα, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε τυχόν παρανοήσεις του κοινού, σχετικά με το αν το συγκεκριμένο υλικό είναι πραγματικό ή όχι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sue Gough. H Gough πρόσθεσε ακόμη πως ύστερα από διεξοδικό έλεγχο, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητα δεδομένα για δυνατότητες ή συστήματα, ενώ δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες των βίντεο έρευνες για επιθέσεις στρατιωτικού εναέριου χώρου από “άγνωστα εναέρια φαινόμενα”.

Το Ναυτικό έδωσε επίσημες οδηγίες σχετικά με το πώς μπορούν να προβούν σε σχετικές αναφορές οι πιλότοι του, όταν πιστεύουν ότι έχουν δει αντικείμενα που ίσως είναι UFO. Τα βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 από την “To The Stars Academy of Arts & Sciences”, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από τον πρώην μουσικό των Blink-182 Tom DeLonge, ο οποίος επεσήμανε ότι διερευνά πληροφορίες που σχετίζονται με μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα.

Το 2017, ένας από τους πιλότους που είδε ένα από τα άγνωστα αντικείμενα (UFO) το 2004, δήλωσε στο CNN ότι αυτό κινούταν με έναν περίεργο τρόπο που ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει. Συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ David Fravor ανέφερε ότι καθώς πλησίαζε το αγνώστου προελεύσεως αντικείμενο, εκείνο κατευθύνθηκε γρήγορα προς το νότο και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Τόνισε επίσης πως αυτό ήταν τόσο απότομο, σαν να έβλεπες ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ που αναπηδούσε από έναν τοίχο, στον οποίο θα χτυπούσε και στη συνέχεια θα κινούταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το Πεντάγωνο έχει μελετήσει στο παρελθόν ηχογραφήσεις εναέριων συναντήσεων με άγνωστα αντικείμενα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του πρώην γερουσιαστή Harry Reid της Νεβάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και τελείωσε το 2012, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επειδή εκτιμήθηκε ότι υπήρχαν υψηλότερες προτεραιότητες που χρειάζονταν χρηματοδότηση.

Ωστόσο, ο Luis Elizondo, πρώην επικεφαλής του προγράμματος, δήλωσε στο CNN το 2017 πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ενδέχεται να μην είμαστε μόνοι. Ο Elizondo επεσήμανε πως αυτά τα (ας πούμε) αεροσκάφη εμφανίζουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν επί του παρόντος στη διάθεση των ΗΠΑ ούτε κανενός άλλου που να γνωρίζουν. Ανέφερε επίσης ότι παραιτήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας το 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας αναφορικά με το απόρρητο του προγράμματος και της αντίθεσης στη χρηματοδότησή του.

Ο Reid ανέφερε τη Δευτέρα σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ότι είναι χαρούμενος που το Πεντάγωνο των ΗΠΑ κυκλοφόρησε επίσημα τα βίντεο, αλλά ότι αγγίζει μόνο την επιφάνεια της έρευνας και του διαθέσιμου υλικού. Οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν σοβαρά και επιστημονικά αυτό το ζήτημα καθώς και πιθανές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου εξακολουθούν να δείχνουν ενδιαφέρον για το εν λόγω θέμα, με τους γερουσιαστές να έχουν λάβει μια απόρρητη ενημέρωση από αξιωματούχους του Ναυτικού για μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη, το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, η Rachel Cohen, εκπρόσωπος του γερουσιαστή Mark Warner, δήλωσε στο CNN εκείνη την εποχή το εξής: “Εάν οι πιλότοι στην Oceana ή αλλού αναφέρουν κινδύνους πτήσης που παρεμβαίνουν στην εκπαίδευσή τους ή τους θέτουν σε κίνδυνο, τότε ο γερουσιαστής Warner θα αναζητήσει απαντήσεις. Δεν έχει σημασία αν είναι μπαλόνια, μικρά πράσινα ανθρωπάκια ή κάτι εντελώς διαφορετικό – δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πιλότους μας να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους άσκοπα”.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS