ΑρχικήinetΔοκιμαστικές πτήσεις σε drones για παρακολούθηση του social distancing

Δοκιμαστικές πτήσεις σε drones για παρακολούθηση του social distancing

drones

Drones συμμετέχουν σε δοκιμαστική πτήση σε ένα COVID-19 hotspot στο Connecticut, με στόχο την παρακολούθηση των προσπαθειών για social distancing (κοινωνική απόσταση) και τον εντοπισμό των συμπτωμάτων του ιού.

Ο κατασκευαστής drones, Draganfly, συνεργάζεται με το αστυνομικό τμήμα του Westport στο Connecticut, για να δοκιμάσει τα λεγόμενα “pandemic drones”. Το Westport βρίσκεται στην περιοχή Fairfield, δίπλα στη Νέα Υόρκη, και ήταν η πρώτη πόλη της πολιτείας που ανέφερε αρκετές μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα drones περιλαμβάνουν εξειδικευμένα συστήματα αισθητήρων και «υπολογιστικής όρασης» που μπορούν να εμφανίσουν τη θερμοκρασία, τους καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς ενός ατόμου, ενώ επίσης, μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους που φτερνίζονται ή βήχουν μέσα σε πλήθος. Τα “pandemic drones” μπορούν να ανιχνεύσουν με ακρίβεια μολυσματικές καταστάσεις από μεγάλη απόσταση (από τα 190 πόδια), καθώς και να μετρήσουν τις προσπάθειες για social distancing.

social distancing

Το αστυνομικό τμήμα του Westport τόνισε ότι τα “pandemic drones” δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και δεν θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ανθρώπων στις ιδιωτικές κατοικίες τους. Στόχος είναι ο εντοπισμός μοτίβων συμπεριφοράς και συμπτωμάτων εντός του πληθυσμού, ώστε να μπορούν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν καλύτερα την εξάπλωση του ιού και να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για τους δημόσιους χώρους.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Westport έχει ένα πρόγραμμα drone από το 2016.

“Το αστυνομικό τμήμα του Westport, μαζί με ειδικούς από όλο τον κόσμο, αναζητά αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19 και τη διατήρηση της ασφάλειας στις κοινότητές του”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Westport, Foti Koskinas, στο δελτίο τύπου της Draganfly. Είπε, ακόμα, ότι τα “pandemic drones” βελτιώνουν την ασφάλεια των αξιωματικών και του κοινού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την παρακολούθηση απομακρυσμένων περιοχών με ελάχιστο ή καθόλου ανθρώπινο δυναμικό. “Βοηθά, επίσης, τους αξιωματικούς μας να αποκτήσουν δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να κάνουν τις καλύτερες επιλογές με βάση αυτή την κατάσταση”.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS