ΑρχικήinetΟι Αμερικανοί δηλητηριάζονται στη προσπάθειά τους να εξοντώσουν τον κορωνοϊό

Οι Αμερικανοί δηλητηριάζονται στη προσπάθειά τους να εξοντώσουν τον κορωνοϊό

κορωνοϊό

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί, το έχουν παρακάνει λίγο με τη χρήση προϊόντων στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τότε που ξεκίνησε η εξάπλωση της πανδημίας στην Αμερική, το εθνικό κέντρο δηλητηριάσεων της χώρας, διαπίστωσε κατακόρυφη αύξηση στα τηλεφωνήματα που λαμβάνει.

Παρόλο που δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στα μέτρα προφύλαξης ενάντια στον κορωνοϊό, η χρονική στιγμή συμπίπτει με τις αναφορές των ΜΜΕ για ελλείψεις σε καθαριστικά λόγω της πανδημίας και για αυξημένη ζήτηση στις παραγγελίες για μεταφορά προϊόντων απευθείας στο σπίτι.

Στη μελέτη τους – που δημοσιεύθηκε στo Morbidity and Mortality Weekly Report του CDC – οι ερευνητές συνέκριναν τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 55 κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2020, 2019 και 2018.

Το 2020, οι αναφορές σχετικά με την έκθεση σε προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης αυξήθηκαν κατά 20% και 16% για τις ίδιες περιόδους το 2019 και το 2018 αντίστοιχα.

Όλες οι ηλικίες φαίνεται να επηρεάζονται από τις δηλητηριάσεις που σχετίζονται με την πανδημία, όμως τα παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών είναι αυτά που εμπλέκονται περισσότερο.

Η αύξηση των κλήσεων στο κέντρο δηλητηριάσεων οφείλεται σε αυξημένη έκθεση σε λευκαντικά, απολυμαντικά χωρίς αλκοόλ και απολυμαντικά χεριών – τα οποία είναι πιθανό να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις υπήρξε πραγματικός κίνδυνος. Η μία ήταν όταν μια ενήλικη γυναίκα που είχε ακούσει μια είδηση ​​ότι οι καταναλωτές πρέπει να καθαρίζουν τα είδη παντοπωλείου που αγόρασαν πρόσφατα, γέμισε το νεροχύτη της κουζίνας της με ένα επικίνδυνο μείγμα που αποτελούνταν από 10% χλωρίνη, ξίδι και ζεστό νερό, το οποίο δημιουργεί ένα τοξικό αέριο.

Ενώ ξεκίνησε να καθαρίζει τα άλλα είδη παντοπωλείου που είχε αγοράσει, εντόπισε μια «περίεργη» μυρωδιά χλωρίνης και άρχισε να έχει δυσκολίες στην αναπνοή, συριγμό και βήχα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσω ασθενοφόρου όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία με οξυγόνο και βρογχοδιασταλτικά. Ανάρρωσε και κατάφερε να φύγει από το νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Η άλλη περίπτωση ήταν ένα κορίτσι προσχολικής ηλικίας, που κατανάλωσε άγνωστη ποσότητα απολυμαντικού χεριών από ένα μπουκάλι που βρήκε στο τραπέζι της κουζίνας. Η οικογένειά της είπε ότι στη συνέχεια άρχισε να ζαλίζεται, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Μεταφέρθηκε σχεδόν αναίσθητη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της ήταν σχεδόν 3,5 φορές παραπάνω από το νόμιμο όριο. Δηλαδή, είχε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα 273 mg / dL, όπου 80 mg / dL. Ευτυχώς δεν παρουσίασε άλλα προβλήματα και εξήλθε από το νοσοκομείο μετά από 48 ώρες.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε μεμονωμένα τα είδη παντοπωλείου όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Αν και η έρευνα διαπίστωσε ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άτομα έχουν αρρωστήσει από τρόφιμα ή συσκευασίες τροφίμων. Οι περισσότεροι επιδημιολόγοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός.

Αντίθετα, συνιστούν να πλένετε αμέσως τα χέρια σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας και να ακολουθείτε τις τυπικές οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως να διατηρείτε τα ωμά κρέατα ξεχωριστά από τα μαγειρεμένα τρόφιμα και τα προϊόντα, να μαγειρεύετε τα τρόφιμα στις κατάλληλες θερμοκρασίες και να διατηρήστε τα ευπαθή τρόφιμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Για την απολύμανση των χεριών και των κοινών επιφανειών, τα τυπικά απολυμαντικά με βάση το αλκοόλ (60 τοις εκατό αλκοόλ ή περισσότερο) και τα διαλύματα αραιωμένων λευκαντικών είναι αποτελεσματικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS