ΑρχικήsecurityΕκλογές: Οι Αμερικανοί λένε ότι ο Trump προκαλεί τις εξωτερικές παρεμβάσεις

Εκλογές: Οι Αμερικανοί λένε ότι ο Trump προκαλεί τις εξωτερικές παρεμβάσεις

εκλογές

Το 2020 έχει μπει και οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με τις επικείμενες εκλογές. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν για τις πιθανές εξωτερικές παρεμβάσεις και για το κατά πόσο η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανές hacking επιθέσεις.

Οι ανησυχίες των πολιτών έχουν βάση. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Σύμφωνα με έρευνα, οι κομητείες, τα κράτη και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν λάβει αρκετά μέτρα προστασίας και έχουν ενισχύσει την ασφάλειά τους σε σχέση με τις εκλογές του 2016, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιθέσεις και να καταπολεμήσουν την εξωτερική online προπαγάνδα. Ωστόσο, παραμένουν πολλά κενά ασφαλείας. Για παράδειγμα, υπάρχουν μηχανήματα ψηφοφορίας, που δεν είναι ενημερωμένα. Οι hackers μπορούν να τα παραβιάσουν για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Επίσης, μπορούν να διεισδύσουν σε βάσεις δεδομένων που περιέχουν στοιχεία των ψηφοφόρων, σε sites και άλλα δεδομένα. Η Ρωσία κατάφερε να παρέμβει στις εκλογές του 2016. Αν συμβεί ξανά κάτι στις εκλογές του 2020, η εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών στα εκλογικά συστήματα και διαδικασίες της χώρας θα κλονιστεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ήδη ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Αμερικανών δεν έχει πολλή εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εκλογικών διαδικασιών της χώρας. Μόνο το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι δίκαιες. Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μια ξένη χώρα θα παρέμβει και θα επηρεάσει την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του 2020.

Το 41% ​​των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ “δεν είναι πολύ προετοιμασμένες” ή “δεν έχουν προετοιμαστεί καθόλου” για την ασφάλεια των εκλογών του Νοεμβρίου. Σε αυτή την ερώτηση, παρατηρήθηκε ένα “κομματικό σχίσμα”: το 85% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη ενώ τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι δεν είναι. Το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα υποβαθμίζει τις ενδείξεις εξωτερικής παρεμβολής στις εκλογές του 2016, ώστε να προωθήσει την ιδέα ότι ο Trump κέρδισε τις εκλογές χάρη στην αξία του και όχι λόγω βοήθειας από τη Ρωσία.

Στην ερώτηση σχετικά με τις πιθανές απειλές για τις εκλογές του 2020, υπήρχαν ποικίλες απαντήσεις: παραπληροφόρηση, απάτη σε σχέση με τις ψήφους, πίεση ψηφοφόρων και εξωτερική παρέμβαση.

Επίσης, ο Πρόεδρος Trump δεν πήρε θετικές αξιολογήσεις από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση. Ο Αμερικανός Πρόεδρος το 2016 είχε ζητήσει από τη Ρωσία να “βρει” τα “χαμένα” emails της Hillary Clinton («Ρωσία, αν ακούς …»). Επιπλέον, είχε ζητήσει βοήθεια από την Ουκρανία για να βλάψει (εκλογικά) τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Joe Biden, και πρόσφατα ζήτησε από την Κίνα να παρέμβει στις εκλογές του 2020. Το 56% των πολιτών δήλωσε ότι ο Trump δεν έχει προετοιμάσει τη χώρα για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών και επιθέσεων.

Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ο ίδιος ο Trump προκαλεί τις εξωτερικές παρεμβάσεις στις εκλογές, αφού ουσιαστικά τις ζητάει. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Joshua Geltzer, πρώην δικηγόρος του Συμβουλίου Ασφαλείας (με τον Πρόεδρο Ομπάμα): “Υπάρχει μια απειλή για την ασφάλεια μέσα στον Λευκό Οίκο. Πώς θα προστατευτείτε από αυτή;”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS