ΑρχικήinetΗ Ρωσία δοκιμάζει εκτεταμένα για πρώτη φορά το δικό της διαδίκτυο

Η Ρωσία δοκιμάζει εκτεταμένα για πρώτη φορά το δικό της διαδίκτυο

διαδίκτυο

Η Ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, ότι αποσύνδεσε τη χώρα εντελώς για πρώτη φορά από το παγκόσμιο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τη δική της υποδομή διαδικτύου.

Όπως έχει αναφερθεί και παλιότερα η Ρωσία κάνει προσπάθειες να δημιουργήσει τι δικό της διαδίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο στα όρια της χώρας. Σε μια σειρά δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, συνδέθηκε με επιτυχία στο δικό της διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στο παγκόσμιο σύστημα DNS καθώς και στο παγκόσμιο Διαδίκτυο.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν κυβερνητικές υπηρεσίες και τοπικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου. Το εγχώριο διαδίκτυο, που ονομάζεται RuNet, φαίνεται ότι λειτούργησε με επιτυχία, καθώς η ροή των δεδομένων επαναπροσανατολίστηκε σε αυτό.

Τώρα, το RuNet αποτελεί το μεγαλύτερο intranet σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Alexei Sokolov, επικεφαλής του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και ΜΜΕ, δήλωσε: «Αποδείχθηκε γενικά ότι τόσο οι αρχές όσο και οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε πιθανούς κινδύνους και απειλές και να διασφαλίσουν τη λειτουργία του Διαδικτύου και του ενοποιημένου τηλεπικοινωνιακού δικτύου στη Ρωσία.”

Οι υπεύθυνοι του έργου, δεν αποκάλυψαν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες των δοκιμών. Αρκετά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανέφεραν ότι σε μια σειρά δοκιμών, δοκιμάστηκαν πολλαπλά σενάρια αποσύνδεσης για να διασφαλιστεί ότι το intranet μπορεί να διατηρηθεί και χωρίς το εξωτερικό διαδίκτυο. Μία από τις δοκιμές αφορούσε μια κατάσταση όπου η Ρωσία αντιμετωπίζει κυβερνοεπίθεση από μια ξένη χώρα.

Είναι φανερό ότι η Ρωσία στρέφεται προς τη δική της τεχνολογία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία της δικής της Wikipedia και θα επενδύσει 31 εκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτό. Τον Νοέμβριο, η Ρωσία πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση smartphones χωρίς προεγκατεστημένο ρωσικό λογισμικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS