Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:44
Αρχική security Ρωσία: αστυνομικοί πωλούν δεδομένα καμερών ασφαλείας σε hacker

Ρωσία: αστυνομικοί πωλούν δεδομένα καμερών ασφαλείας σε hacker

ασφαλείας

Περίπου 175.000 κάμερες CCTV είναι αυτή τη στιγμή εγκαταστημένες στην Μόσχα, για λόγους ασφαλείας. Από αυτές, πάνω από 4.000 κάμερες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην πόλης και όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας το 2017, 3.000 κάμερες διαθέτουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του συστήματος παρακολούθησης της πόλης, στα δεδομένα που συλλέγονται από τις κάμερες CCTV, έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι των ομοσπονδιακών κυβερνητικών φορέων, ο Δήμαρχος της Μόσχας, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι εκτελεστικές αρχές.

Τώρα όμως, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την MBKh Media, διαπίστωσε ότι τα διαπιστευτήρια του ιστότοπου, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά, πωλούνται σε παράνομα site και φόρουμ. Όπως αναφέρει ο Andrey Kaganskikh, ο δημοσιογράφος που διεξήγαγε την έρευνα, τα στοιχεία αυτά καταλήγουν σε αυτές τις παράνομες τοποθεσίες, από αστυνομικούς της Μόσχας και κυβερνητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αποσκοπούν στο να κερδίσουν χρήματα.

Κάποιος που θέλει να παρακολουθήσει ζωντανά αυτά που καταγράφει μία κάμερα παρακολούθησης, λαμβάνει έναν μοναδικό σύνδεσμο για τον ιστότοπο παρακολούθησης της κυβέρνησης. Πρέπει να εισαγάγει τα διαπιστευτήρια για να είναι σε θέση να δει τη ζωντανή ροή.

Ο σύνδεσμος λήγει αυτόματα μετά από 5 ημέρες, που είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αποθηκεύεται το υλικό των καμερών ασφαλείας από τα κεντρικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα όσα ανακάλυψε η έρευνα, τα διαπιστευτήρια για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμα για 30.000 ρούβλια ή 470 δολάρια.

Υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι αγοραστές στο διαδίκτυο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα δεδομένα. Τα περισσότερα από τα παράνομα site και φόρουμ στα οποία διατίθενται τα δεδομένα, μπορούν να βρεθούν εύκολα από μηχανές αναζήτησης, κάνοντας πολύ εύκολο για τους πωλητές να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να τα πουλήσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...