ΑρχικήsecurityΡωσία: αστυνομικοί πωλούν δεδομένα καμερών ασφαλείας σε hacker

Ρωσία: αστυνομικοί πωλούν δεδομένα καμερών ασφαλείας σε hacker

ασφαλείας

Περίπου 175.000 κάμερες CCTV είναι αυτή τη στιγμή εγκαταστημένες στην Μόσχα, για λόγους ασφαλείας. Από αυτές, πάνω από 4.000 κάμερες βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην πόλης και όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας το 2017, 3.000 κάμερες διαθέτουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του συστήματος παρακολούθησης της πόλης, στα δεδομένα που συλλέγονται από τις κάμερες CCTV, έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι των ομοσπονδιακών κυβερνητικών φορέων, ο Δήμαρχος της Μόσχας, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι εκτελεστικές αρχές.

Τώρα όμως, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την MBKh Media, διαπίστωσε ότι τα διαπιστευτήρια του ιστότοπου, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά, πωλούνται σε παράνομα site και φόρουμ. Όπως αναφέρει ο Andrey Kaganskikh, ο δημοσιογράφος που διεξήγαγε την έρευνα, τα στοιχεία αυτά καταλήγουν σε αυτές τις παράνομες τοποθεσίες, από αστυνομικούς της Μόσχας και κυβερνητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αποσκοπούν στο να κερδίσουν χρήματα.

Κάποιος που θέλει να παρακολουθήσει ζωντανά αυτά που καταγράφει μία κάμερα παρακολούθησης, λαμβάνει έναν μοναδικό σύνδεσμο για τον ιστότοπο παρακολούθησης της κυβέρνησης. Πρέπει να εισαγάγει τα διαπιστευτήρια για να είναι σε θέση να δει τη ζωντανή ροή.

Ο σύνδεσμος λήγει αυτόματα μετά από 5 ημέρες, που είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αποθηκεύεται το υλικό των καμερών ασφαλείας από τα κεντρικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακάλυψε η έρευνα, τα διαπιστευτήρια για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι διαθέσιμα για 30.000 ρούβλια ή 470 δολάρια.

Υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι αγοραστές στο διαδίκτυο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα δεδομένα. Τα περισσότερα από τα παράνομα site και φόρουμ στα οποία διατίθενται τα δεδομένα, μπορούν να βρεθούν εύκολα από μηχανές αναζήτησης, κάνοντας πολύ εύκολο για τους πωλητές να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να τα πουλήσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS