ΑρχικήinetΈρχονται τα HomeKit-secured CCTV και router συστήματα της Apple

Έρχονται τα HomeKit-secured CCTV και router συστήματα της Apple

Η Apple επιβεβαίωσε επιτέλους ποια router και έξυπνα συστήματα οικιακής ασφάλειας θα υποστηρίξουν τα router συστήματα HomeKit Secure Video (CCTV) και HomeKit Enabled που εισήγαγε στο iOS 13.

Τα router HomeKit Secure Video (CCTV) και HomeKit Enabled διαθέτουν δύο από τα μεγαλύτερα κενά στην έξυπνη κάλυψη οικιακής ασφάλειας: δίνουν στους χρήστες ισχυρό έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο βίντεο που έχει τραβήξει στο σπίτι σας και επίσης προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο πρόσθετο εμπόδιο ενάντια στους hackers και άλλους που προσπαθούν να εισβάλουν στα οικιακά δίκτυα μέσω του router.

Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι έξυπνες οικιακές συσκευές δεν προστατεύονται σωστά και τα router είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των hacker.

Η Apple προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτές τις πιθανές ευπάθειες με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να αποκτήσουν πτυχίο στη διαχείριση δικτύου, προκειμένου να προστατεύσουν τα έξυπνα σπίτια τους.

Apple CCTV

Περιμένουμε την Apple να αποκαλύψει ποιες συσκευές υποστηρίζουν και τις δύο λύσεις από τότε που ανακοινώθηκαν ως μέρος των ανακοινώσεων της εταιρείας WWDC iOS 13 τον Ιούνιο.

Η λύση βίντεο συνδέει τα αρχεία βίντεο στο διαδίκτυο με τη διεύθυνση iCloud, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε αυτά τα clips, εκτός εάν έχουν εξουσιοδοτηθεί από το Apple ID σας. ενώ η λύση του router λειτουργεί ως πρόσθετο τείχος προστασίας για την κάλυψη συσκευών στο δικό σας δίκτυο HomeKit.

Αυτά είναι τα πρώτα router με δυνατότητα HomeKit

Η Apple επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα router με δυνατότητα HomeKit θα προέλθουν από τις Eero και Linksys.

Αυτά είναι κρυπτογραφημένα συστήματα που προσθέτουν ένα τείχος προστασίας της Apple μεταξύ έξυπνων οικιακών αξεσουάρ και του δικτύου σας.

  • Eero,
  • Eero Pro
  • Linksys Velop Mesh Wi-Fi Σύστημα

Οι πρώτες συσκευές HomeKit Secure Video (CCTV)

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι συνήθως αποθηκεύουν δεδομένα βίντεο στο cloud, αλλά τα συστήματα ασφαλείας HomeKit Secure Video αποθηκεύουν τα δεδομένα των βίντεο στο iCloud.

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο βίντεο, εκτός εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που έχει συνδεθεί στο ίδιο αναγνωριστικό της Apple, αλλά επειδή χρησιμοποιείτε tokens ασφαλείας, η διαδικασία χρήσης του συστήματος είναι απρόσκοπτη – το σύστημα αναγνωρίζει τη συσκευή σας και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω αυτής.

Το πρόβλημα που επιλύεται είναι ότι το βίντεο που αποθηκεύεται στο cloud μπορεί να χακαριστεί, να υποκλαπεί ή (σε ορισμένες περιπτώσεις) να πωληθεί.

Με την κρυπτογράφηση σε επίπεδο συστήματος και τη σύνδεσή της με την ταυτότητά σας iCloud, η Apple κάνει το βίντεο άχρηστο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς – ακόμη και ο κατασκευαστής της συσκευής ασφαλείας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Η ιστοσελίδα της Apple επιβεβαιώνει ότι τα ακόλουθα συστήματα θα υποστηρίξουν το HomeKit Secure Video (CCTV):

  • eufySecurity eufyCam 2 series
  • eufySecurity eufyCam 2C series
  • Logitech Circle 2
  • Netatmo Smart IndoorCamera
  • Netatmo Smart OutdoorCamera

Το Robin ProLine Doorbell προσφέρει επίσης υποστήριξη για το HomeKit Secure Video (CCTV).

Επόμενο:

Η απόφαση της Apple να καταστήσει την έξυπνη οικιακή ασφάλεια ασφαλέστερη σε επίπεδο πλατφόρμας θα πρέπει να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε κάθε χρήστη.

Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι επιχειρησιακοί χρήστες θα επωφεληθούν από αυτές τις βελτιώσεις ασφαλείας, ιδιαίτερα επειδή τα routers (όπως εκείνοι από Linksys) αυξάνουν την κλίμακα για μεγαλύτερες αναπτύξεις.

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν κάνει τεράστια λάθη για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή από το σχεδιασμό τους.

Ένας τρόπος για να προστατευθούν από τέτοια προβλήματα είναι να διασφαλιστεί ότι τα δίκτυα που χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές δεν υποστηρίζουν αβλαβή ανταλλαγή δεδομένων ή επικοινωνίες με άγνωστα router και ότι τα προσωπικά δεδομένα που μοιράζονται είναι ασφαλή σε επίπεδο πλατφόρμας.

Η Apple προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις σύνθετες προκλήσεις με λύσεις που προσφέρουν υψηλούς βαθμούς ασφάλειας με τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καταναλωτές που δεν γνωρίζουν πολλά για την τεχνολογία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ανησυχούν για τον σωστό τρόπο ρύθμισης παραμέτρων ενός firewall ή να εκχωρήσουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης σε ένα router – ακόμα κι αν πρέπει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης στον κόσμο εξακολουθούν να είναι 1,2,3,4.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS