Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 12:05
Αρχική inet Έρχονται τα HomeKit-secured CCTV και router συστήματα της Apple

Έρχονται τα HomeKit-secured CCTV και router συστήματα της Apple

Η Apple επιβεβαίωσε επιτέλους ποια router και έξυπνα συστήματα οικιακής ασφάλειας θα υποστηρίξουν τα router συστήματα HomeKit Secure Video (CCTV) και HomeKit Enabled που εισήγαγε στο iOS 13.

Τα router HomeKit Secure Video (CCTV) και HomeKit Enabled διαθέτουν δύο από τα μεγαλύτερα κενά στην έξυπνη κάλυψη οικιακής ασφάλειας: δίνουν στους χρήστες ισχυρό έλεγχο σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο βίντεο που έχει τραβήξει στο σπίτι σας και επίσης προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο πρόσθετο εμπόδιο ενάντια στους hackers και άλλους που προσπαθούν να εισβάλουν στα οικιακά δίκτυα μέσω του router.

Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι έξυπνες οικιακές συσκευές δεν προστατεύονται σωστά και τα router είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους των hacker.

Η Apple προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτές τις πιθανές ευπάθειες με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να αποκτήσουν πτυχίο στη διαχείριση δικτύου, προκειμένου να προστατεύσουν τα έξυπνα σπίτια τους.

Apple CCTV

Περιμένουμε την Apple να αποκαλύψει ποιες συσκευές υποστηρίζουν και τις δύο λύσεις από τότε που ανακοινώθηκαν ως μέρος των ανακοινώσεων της εταιρείας WWDC iOS 13 τον Ιούνιο.

Η λύση βίντεο συνδέει τα αρχεία βίντεο στο διαδίκτυο με τη διεύθυνση iCloud, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε αυτά τα clips, εκτός εάν έχουν εξουσιοδοτηθεί από το Apple ID σας. ενώ η λύση του router λειτουργεί ως πρόσθετο τείχος προστασίας για την κάλυψη συσκευών στο δικό σας δίκτυο HomeKit.

Αυτά είναι τα πρώτα router με δυνατότητα HomeKit

Η Apple επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα router με δυνατότητα HomeKit θα προέλθουν από τις Eero και Linksys.

Αυτά είναι κρυπτογραφημένα συστήματα που προσθέτουν ένα τείχος προστασίας της Apple μεταξύ έξυπνων οικιακών αξεσουάρ και του δικτύου σας.

  • Eero,
  • Eero Pro
  • Linksys Velop Mesh Wi-Fi Σύστημα

Οι πρώτες συσκευές HomeKit Secure Video (CCTV)

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι συνήθως αποθηκεύουν δεδομένα βίντεο στο cloud, αλλά τα συστήματα ασφαλείας HomeKit Secure Video αποθηκεύουν τα δεδομένα των βίντεο στο iCloud.

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο βίντεο, εκτός εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που έχει συνδεθεί στο ίδιο αναγνωριστικό της Apple, αλλά επειδή χρησιμοποιείτε tokens ασφαλείας, η διαδικασία χρήσης του συστήματος είναι απρόσκοπτη – το σύστημα αναγνωρίζει τη συσκευή σας και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω αυτής.

Το πρόβλημα που επιλύεται είναι ότι το βίντεο που αποθηκεύεται στο cloud μπορεί να χακαριστεί, να υποκλαπεί ή (σε ορισμένες περιπτώσεις) να πωληθεί.

Με την κρυπτογράφηση σε επίπεδο συστήματος και τη σύνδεσή της με την ταυτότητά σας iCloud, η Apple κάνει το βίντεο άχρηστο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς – ακόμη και ο κατασκευαστής της συσκευής ασφαλείας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Η ιστοσελίδα της Apple επιβεβαιώνει ότι τα ακόλουθα συστήματα θα υποστηρίξουν το HomeKit Secure Video (CCTV):

  • eufySecurity eufyCam 2 series
  • eufySecurity eufyCam 2C series
  • Logitech Circle 2
  • Netatmo Smart IndoorCamera
  • Netatmo Smart OutdoorCamera

Το Robin ProLine Doorbell προσφέρει επίσης υποστήριξη για το HomeKit Secure Video (CCTV).

Επόμενο:

Η απόφαση της Apple να καταστήσει την έξυπνη οικιακή ασφάλεια ασφαλέστερη σε επίπεδο πλατφόρμας θα πρέπει να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε κάθε χρήστη.

Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι επιχειρησιακοί χρήστες θα επωφεληθούν από αυτές τις βελτιώσεις ασφαλείας, ιδιαίτερα επειδή τα routers (όπως εκείνοι από Linksys) αυξάνουν την κλίμακα για μεγαλύτερες αναπτύξεις.

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν κάνει τεράστια λάθη για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή από το σχεδιασμό τους.

Ένας τρόπος για να προστατευθούν από τέτοια προβλήματα είναι να διασφαλιστεί ότι τα δίκτυα που χρησιμοποιούν έξυπνες συσκευές δεν υποστηρίζουν αβλαβή ανταλλαγή δεδομένων ή επικοινωνίες με άγνωστα router και ότι τα προσωπικά δεδομένα που μοιράζονται είναι ασφαλή σε επίπεδο πλατφόρμας.

Η Apple προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις σύνθετες προκλήσεις με λύσεις που προσφέρουν υψηλούς βαθμούς ασφάλειας με τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καταναλωτές που δεν γνωρίζουν πολλά για την τεχνολογία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ανησυχούν για τον σωστό τρόπο ρύθμισης παραμέτρων ενός firewall ή να εκχωρήσουν έναν νέο κωδικό πρόσβασης σε ένα router – ακόμα κι αν πρέπει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πιο δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης στον κόσμο εξακολουθούν να είναι 1,2,3,4.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε...
00:02:56

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;

Οι hackers στο πλευρό της δικαιοσύνης. Ποιος είναι ο κακός τελικά;Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πλήττονται από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων σε...