ΑρχικήsecurityBlack Friday: Και οι hackers ετοιμάζονται για ψώνια- Προστατευτείτε!

Black Friday: Και οι hackers ετοιμάζονται για ψώνια- Προστατευτείτε!

Οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιηθούν τους καταναλωτές να είναι σε ετοιμότητα για πιθανές hacking επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Black Friday και του Cyber Monday.

Ο Rick Crouch, cybercrime ερευνητής, δήλωσε ότι οι in-store πελάτες κινδυνεύουν από απάτες με πιστωτικές κάρτες ενώ οι online αγοραστές θα μπορούσαν να πέσουν θύματα κλοπής δεδομένων, απάτες και ransomware.

Black Friday

To Cyber Monday, στις 2 Δεκεμβρίου, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ημέρες ηλεκτρονικού εμπορίου του έτους.

Αυτή είναι η εποχή που πολλοί θα σερφάρουν στο διαδίκτυο αναζητώντας εκπτώσεις για προϊόντα.

Ενώ οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, οι εγκληματίες αναμένεται να κάνουν τα δικά τους ψώνια, τα οποία περιλαμβάνουν τις προσωπικές σας πληροφορίες και τα χρήματά σας.

Οι εγκληματίες θα το ρίξουν στο “ψάρεμα” (phishing attacks) λόγω του γεγονότος ότι οι χρήστες θα κάνουν online αγορές. Έτσι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χάσετε υπολογιστές και να σας κλέψουν τις τραπεζικές σας πληροφορίες. Οι hackers θα δημιουργήσουν ψεύτικες ιστοσελίδες όπου νομίζετε ότι είναι μια ιστοσελίδα ενός καταστήματος που γνωρίζετε, η οποία συνδέεται με τον ψεύτικο ιστότοπο, στον οποίον μόλις εισέλθετε και πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας, θα σας κλέψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. κωδικούς social media, κωδικούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών)

Ως καταναλωτές θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις προτού κάνετε online αγορές κατά τη διάρκεια της Black Friday περιόδου -και όχι μόνο-, συμπεριλαμβανομένου

  • του ελέγχου των διευθύνσεων URL του ιστότοπου,
  • των αγορών από ασφαλείς συσκευές,
  • αναζήτησης προσφορών σε ιστότοπους και όχι μηχανών αναζήτησης
  • και επανεξέτασης του ιστορικού αγορών των πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS