ΑρχικήinetTech υπάλληλοι: Ποιά είναι τα skills που ζητάνε οι εργοδότες;

Tech υπάλληλοι: Ποιά είναι τα skills που ζητάνε οι εργοδότες;

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες από tech υπαλλήλους αλλάζουν, με αυξημένο ενδιαφέρον προς άτομα που μπορούν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με όλη την επιχείρηση.

Αντί να ψάχνετε απλώς για ταλαντούχους νέους που να μπορούν να δουλέψουν σε μπερδεμένα προβλήματα τεχνολογίας, η ομαδική εργασία και η επιχειρηματική διάνοια είναι πολύ καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με την έρευνα της βιομηχανίας CompTIA.

tech

Τώρα πέρα ​​από τις τεχνικές δεξιότητες, οι επιχειρήσεις αναζητούν επίσης επαγγελματίες της τεχνολογίας που μπορούν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με άλλα τμήματα, ανέφερε η CompTIA.

“Τα employability skills, όπως η επικοινωνία και η ομαδική εργασία, δεν προορίζονται πλέον μόνο για τους εργαζόμενους στο κομμάτι του management, αλλά τώρα ισχύει σε όλα τα επίπεδα”, δήλωσε η CompTIA.

Όταν ερωτήθηκαν ποιες δεξιότητες αναζητούν οι εργοδότες πληροφορικής κατά την πρόσληψη, η «επίλυση προβλημάτων» ήταν το πιο σημαντικό στη λίστα, αλλά η «ομαδική δουλειά» ήταν το αμέσως επόμενο.

tech

Η εμπειρία των υπαλλήλων, οι δεξιότητες και η επικοινωνία ήταν τα άλλα τρία που πρέπει να έχει κάποιος.

Όσον αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, οι πιο περιζήτητες στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι η SQL και η Java. Σημείωσε επίσης ότι η ζήτηση εμπειρίας στη γλώσσα προγραμματισμού Python αυξάνεται γρήγορα.

Η έρευνα της CompTIA διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων tech αισθάνονται αισιόδοξοι για το ρόλο τους ως επαγγελματίες πληροφορικής, χάρη κυρίως στην υψηλή ζήτηση για τεχνολογικές δεξιότητες, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε ισχυρές επιλογές σταδιοδρομίας. Η CompTIA προβλέπει ότι η παγκόσμια βιομηχανία πληροφορικής θα αυξηθεί με ρυθμό 3,7% το 2020.

tech

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες ελπίζουν να βρουν υποψήφιους με κάποια εργασιακή εμπειρία και ότι υπάρχει λιγότερη προθυμία να αναλάβουν έναν αρχάριο.

Τέλος, η βιομηχανική ομάδα δήλωσε ότι το άλλο θέμα του εργατικού δυναμικού που θα αποτελέσει σημαντικό θέμα κατά το επόμενο έτος είναι η ποικιλομορφία και η ένταξη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS