ΑρχικήbusinessTech tips για να αυξήσετε το engagement των εργαζομένων σας

Tech tips για να αυξήσετε το engagement των εργαζομένων σας

Η διατήρηση του engagement των εργαζομένων σας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική αφού λόγω του COVID-19 οι συνθήκες εργασίας στις περισσότερες εταιρείες είναι τελειώς διαφορετικές από ότι ήταν πριν.

Στο τρέχον εργασιακό κλίμα, το να διατηρείτε το κίνητρο του εργατικού δυναμικού σας δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμο – και περίπλοκο. Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικά εργαλεία στην αγορά που μπορούν να κάνουν τη ζωή της ομάδας ανθρώπινων πόρων ευκολότερη και να ενισχύσουν το engagement των εργαζομένων.

engagement εργαζομένων
Εργαζόμενοι: Πως να διατηρήσετε το engagement τους!

Η Amy MacGregor από την παγκόσμια εταιρεία HR, Manulife και ομιλήτρια στο επερχόμενο συνέδριο HR στο Τορόντο, μοιράζεται μερικούς τρόπους με τους οποίους εκείνη προσπαθεί να διατηρήσει τους υπαλλήλους της εταιρείας αφοσιωμένους.

1. Κινητό – κάντε το εύκολο, απλό και προσβάσιμο

Οι επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού χρειάζονται εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για γρήγορη επικοινωνία με τους υπαλλήλους, πράγμα που σημαίνει ότι το κινητό είναι πραγματικά κλειδί, λέει η MacGregor. Τα mobile interfaces επιτρέπουν στις ομάδες του ανθρώπινου δυναμικού και τους υπαλλήλους να χειρίζονται πράγματα που σχετίζονται με την δουλειά τους αμέσως τους.

2. Peer-to-peer αναγνώριση

Τίποτα δεν μπορεί να παρακινήσει καλύτερα έναν υπάλληλο από την αναγνώριση των κόπων του.

«Οι εργαζόμενοι αισθάνονται καλά όταν αναγνωρίζονται οι προσπάθειες τους», σημειώνει η MacGregor, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν πόντους συμμετέχοντας στο Podium, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αναγνώρισης.

3. Συνεργασία

Η Manulife χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που ονομάζεται Mural για συνεργασία. Οι ομάδες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν για παράδειγμα διαγράμματα σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

«Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενώσει διαφορετικές ομάδες για την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προβλημάτων», λέει η MacGregor.

4. Σε εξέλιξη και τακτικό feedback

«Το συνεχές feedback είναι πολύ σημαντικό για την αξιολόγηση των εργαζομένων», λέει η MacGregor. Η Manulife διαθέτει πολλά κανάλια για τη συλλογή σχολίων, είτε μέσω email είτε μέσω του εργαλείου HRIS.

5. Δεδομένα

Οι ομάδες ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να υποστηρίξουν τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με ανθρώπινα θέματα και να κατανοήσουν την τρέχουσα κατάσταση του εργατικού τους δυναμικού – τα δεδομένα είναι το κλειδί για να γνωρίζουν πραγματικά τους υπαλλήλους σας και να κατανοούν τις ανάγκες τους, λέει ο MacGregor.

6. Μείνετε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους σας ενώ εργάζεστε από το σπίτι

Η εύρεση τρόπου διατήρησης της σύνδεσης στο εργατικό δυναμικό είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στο τρέχον κλίμα. Από τη στιγμή που η Manulife όπως και οι περισσότερες εταιρείες λειτουργεί απομακρυσμένα, η MacGregor λέει ότι χρησιμοποιούν τεχνολογία όπως το Microsoft Teams και κάνουν συνεχώς εικονικές συναντήσεις, τακτικά “ask me anythings” (AMAs) με ανώτερες ομάδες ηγεσίας, happy hours και κινητήριες ομιλίες. Οι ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με συναδέλφους εκτός της καθημερινής εργασίας είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS