Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 08:21
Αρχική business Επιχειρήσεις: Το 97% δεν επενδύει στην τεχνολογία μετά το lockdown!

Επιχειρήσεις: Το 97% δεν επενδύει στην τεχνολογία μετά το lockdown!

Η πανδημία του COVID-19 έχει αδιαμφισβήτητα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας έτσι νέες ανάγκες τόσο στα άτομα μεμονωμένα όσο και στις επιχειρήσεις. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες του HR δήλωσαν πως οι επιχειρήσεις τους θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να επενδύσουν στην τεχνολογία κατά το άνοιγμά τους μετά το lockdown, πράγμα που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε η Appian.


Ενώ οι εταιρείες εστιάζουν σε διαδικασίες ασφαλείας, όπως η απαίτηση από τους εργαζομένους να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου, αποτυγχάνουν να προετοιμάσουν τους χώρους εργασίας, ώστε να ανταποκριθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε απειλές που αναδύονται στον τομέα της υγείας. Περίπου το 97% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται να επενδύσουν σε τεχνολογικά συστήματα για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των υπαλλήλων στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, η έρευνα ανέλυσε τις οργανωτικές τακτικές, τις στρατηγικές και τα χρονοδιαγράμματα για τους υπαλλήλους που επιστρέφουν στις δουλειές τους και ρώτησε τους ηγέτες του HR για τις κορυφαίες ανησυχίες τους. Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνουν οι οργανισμοί είναι το social distancing (79%), ο καθαρισμός και η απολύμανση των εργασιακών χώρων κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας (78%) και η διενέργεια καθημερινών εξετάσεων υγείας (71%). Ενώ αυτά τα βήματα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 89% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται νέες λύσεις software για να διαχειριστούν την επιστροφή στην εργασία υπό τις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που έχουν γεννηθεί στα πλαίσια της πανδημίας.


Η έρευνα επεσήμανε επίσης ότι το 53% των συμμετεχόντων σε αυτή έχουν ήδη αρχίσει να επιτρέπουν σε υπαλλήλους τους να επιστρέφουν στο γραφείο, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που αναφέρονται καθημερινά σε παγκόσμια κλίμακα. Παράλληλα, μόνο το 23% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως ανησυχούν ότι η τεχνολογία επιστροφής στην εργασία τους δεν περιλαμβάνει ιχνηλάτηση επαφών. Επίσης, το 98% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν αλλάξει μόνιμα τη δομή του εργατικού τους δυναμικού για να αυξήσουν την απομακρυσμένη εργασία.


Ακόμη, ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν το μέγεθος της δυσκολίας να διασφαλιστεί ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι καθώς και οι εξοπλισμοί που χρησιμοποιούνται συχνά είναι ασφαλείς και δεν ενέχουν κανέναν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Το 30% το βαθμολόγησε με τέσσερα στα πέντε, με τα πέντε να είναι το πιο απαιτητικό και το 22% το βαθμολόγησε με πέντε. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που οι επαγγελματίες του HR ανησυχούν ότι η τρέχουσα τεχνολογία τους δεν ασχολείται με την ασφαλή επιστροφή στο χώρο εργασίας τους, οι ερωτηθέντες ανέφεραν τη διαχείριση εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE), ακολουθούμενο από εντοπισμό θέσης.


Σε περίπτωση που εντοπιζόταν ένα κρούσμα COVID-19, το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ανέφεραν αμέσως μολύνσεις υπαλλήλων ή πελατών στην τοπική περιοχή υγείας και επίσης το 54% δήλωσαν ότι θα έκλειναν την επιχείρηση ώστε να μην εξελιχθεί σε εστία μετάδοσης του ιού. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα απολύμαιναν τον χώρο.

Η συλλογή δεδομένων, η δυνατότητα δράσης και η προσαρμοστικότητα είναι οι κρίσιμες λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα, σύμφωνα με την Appian.

Οι επαγγελματίες του HR που συντονίζουν τις πολυπλοκότητες των προσπαθειών επιστροφής στο χώρο εργασίας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν software για τον έλεγχο κι εντοπισμό μέτρων ασφαλείας, πρόσθεσε η εταιρεία. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συλλογής και προβολής εκτεταμένων δεδομένων σε κεντρικό μέρος (καθημερινές ενημερώσεις για την υγεία, αποτελέσματα δοκιμών, ευπάθειες και παρακολούθηση επαφών) και ενοποίηση δεδομένων σε μία πλατφόρμα για γρήγορη παρακολούθηση πιθανών εστιών και συντονισμού των ανταποκρίσεων.


Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει τους επαγγελματίες του HR και τις επιχειρήσεις να αντιδράσουν και να προσαρμοστούν γρήγορα για να αποτρέψουν τη διάδοση του ιού μεταξύ των υπαλλήλων. Ο Matt Calkins, CEO της Appian τόνισε ότι το software είναι απαραίτητο για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους. Πρόσθεσε, ακόμη, πως όταν ασχολούνται με την υγεία και την ευημερία εκατοντάδων ή χιλιάδων ανθρώπων, οι επιχειρήσεις χρειάζονται την ταχύτητα που παρέχει το software για την παρακολούθηση καθημερινών ενημερώσεων αναφορικά με την υγεία, την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών, τον εντοπισμό πιθανών εκθέσεων και τη διεξαγωγή ιχνηλάτησης επαφών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....