ΑρχικήinetTips για διαδικτυακές συνεντεύξεις εργασίας

Tips για διαδικτυακές συνεντεύξεις εργασίας

Όλα πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για συνέντευξη για την επόμενη δουλειά σας. Εν μέσω της πανδημίας, πολλοί έχασαν τις δουλειές τους παγκοσμίως και αυτό αύξησε το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν εργασία. Λόγω του Covid-19, οι περισσότερες εταιρείες έχουν στραφεί στις διαδικτυακές συνεντεύξεις εργασίας. Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την αυτοπεποίθηση να πραγματοποιήσουν μια συνέντευξη μέσω βιντεοκλήσης, αλλά σίγουρα δεν θέλουν να αρνηθούν. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα tips μας για τις εικονικές συνεντεύξεις εργασίας.

συνεντεύξεις

Πρέπει να έχετε ένα καλό φορητό υπολογιστή ή smartphone: Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν από μια εικονική συνέντευξη εργασίας. Είτε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το laptop σας είτε το κινητό σας τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε τη συνέντευξη, οπότε αυτές οι συσκευές θα πρέπει να είναι αρκετά καλές για τη διεξαγωγή της συνέντευξης εργασίας. Το να έχετε ένα smartphone με μια καλή selfie κάμερα ή έναν φορητό υπολογιστή με μια καλή web κάμερα είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι σταθερή: Αυτό είναι κυρίως για άτομα που χρησιμοποιούν το smartphone τους για τη συνέντευξη εργασίας. Μην κρατάτε το τηλέφωνό σας στο χέρι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια βάση για αυτήν καθώς δεν πρέπει να κινείται πάρα πολύ. Αυτό θα αφήσει επαγγελματικό αντίκτυπο στους ερευνητές. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διορθώσει το καρέ σας πριν ξεκινήσει η βιντεοκλήση.

Ενεργοποιήστε πάντα την επιλογή βιντεοκλήσης: Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την τάση να απενεργοποιούν την κάμερα της συσκευής κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την κάμερα πριν ξεκινήσει η κλήση. Βεβαιωθείτε ότι η γωνία που θα επιλέξετε για τη συνέντευξη είναι καλά φωτισμένη και χωρίς θόρυβο για μια καλύτερη συνέντευξη.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό με δημοφιλείς πλατφόρμες βιντεοκλήσεων: Οι περισσότερες συνεντεύξεις εργασίας πραγματοποιούνται είτε σε Zoom, Google Meet, Skype είτε σε Microsoft Teams. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό σε αυτές τις πλατφόρμες πριν από τη συνέντευξη, ώστε να μην καθυστερήσετε για την κλήση.

Επιλέξτε μια γωνία με καλή συνδεσιμότητα: Τσεκάρετε ποια γωνία έχει την καλύτερη κάλυψη δικτύου. Προσπαθήστε να έχετε ρυθμίσει τη συνέντευξη εργασίας στην ίδια γωνία, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα δικτύου και διακοπεί η συνέντευξη.

Εάν το φόντο δεν είναι καλό, θολώστε το: Για οποιαδήποτε επαγγελματική βιντεοκλήση, φροντίστε να παραλείψετε ένα ακατάστατο φόντο. Για το σκοπό αυτό, οι περισσότερες πλατφόρμες βιντεοκλήσεων έχουν μια δυνατότητα θόλωσης φόντου. Εάν δεν έχετε χρόνο να διορθώσετε το φόντο, ενεργοποιήστε τη λειτουργία φόντου θαμπώματος. Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα επαγγελματικό φόντο από τις διαθέσιμες επιλογές.

Δοκιμή ήχου πριν από τη συνέντευξη: Πριν από τη συνέντευξη εργασίας πρέπει να εξασκήσετε μερικές ερωτήσεις και επίσης να ελέγξετε την ποιότητα ήχου και εικόνας. Καλέστε με τον φίλο ή το μέλος της οικογένειάς σας για να ελέγξετε αν μπορεί να σας ακούσει και να σας δει σωστά.

Διατηρήστε την εικονική σας ταυτότητα επαγγελματίκη: Αυτό σημαίνει ότι το όνομα χρήστη και το email που θα παρέχετε σε αυτόν που θα πάρει την συνέντευξη θα πρέπει να έχει το όνομά σας και το επώνυμό σας και όχι το ψευδώνυμό σας ή το όνομα του κατοικίδιου σας.

Ελέγξτε τη σύνδεση WiFi πριν από την κλήση: Μια σταθερή σύνδεση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη σύνδεση δικτύου πριν από την κλήση και αν υπάρχει πρόβλημα, επιδιορθώστε την.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS